Els millors talents dels conservatoris de Catalunya es donen cita a Sant Cugat

El Conservatori de Sant Cugat acull el 5è Premi BBVA de Música al Talent Individual


  • Comparteix:

Imatge del Conservatori / Foto: Ajuntament

Imatge del Conservatori / Foto: Ajuntament

Sant Cugat serà l'epicentre del talent musical amb 18 joves músics i un premi. Es tracta dels finalistes del 5è Premi BBVA de Música al Talent Individual, entre els quals hi ha dos santcugatencs estudiants del Conservatori de Sant Cugat, que enguany serà l'escenari de la final. L'equipament municipal acollirà dissabte 24 d'abril la final del guardó, que convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, i la coorganització de l'Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat).

La ciutat havia d'acollir aquest certamen itinerant l'any passat, però la pandèmia no ho va fer possible. Ara, el Conservatori de Sant Cugat es converteix en la seu d'aquest certamen, al qual els conservatoris i centres autoritzats han presentat 148 alumnes, 44 més que l'edició anterior.

"La singularitat del premi és que té per objectiu potenciar la formació musical dels joves músics perquè es motivin a seguir estudiant", ha subratllat la directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Belén Latorre. Una visió compartida pel director de zona de BBVA, Carles Soteras, que ha destacat la voluntat de contribució a la cultura, sobretot en uns moments complicats. "El premi pretén ser un estímul als joves músics", ha concretat.

Així, els participants competeixen en tres categories - aleví, júnior i jove- a uns premis que estan dotats entre els 500 i els 1.500 euros. També es concediran els Premis ACCat a la millor interpretació d'una obra d'un compositor català.

En el cas de Sant Cugat, la representació local la posaran Ricard Prió (flauta travessera i en la categoria jove) i Guillem Sancho (guitarra i en la categoria júnior), tots dos seleccionats com a finalistes. El Conservatori local hi havia inscrit sis alumnes.

"És una motivació per als alumnes i un repte dins el panorama de poca activitat", ha posat en valor el president de l'Associació de Conservatoris de Catalunya, Joan Morera, que representa 27 centres i més de 3.000 alumnes.

Concurs i entrega de premis
El Conservatori de Sant Cugat acollirà durant el matí les actuacions dels finalistes davant un jurat format per músics i pedagogs professionals. L'entrega tindrà lloc a la tarda, en un acte tancat i limitat en aforament, i presentat per la comunicadora de Cugat Mèdia, Jèssica Sotodosos. També comptarà amb l'actuació del pianista Carles Díaz, guanyador de l'edició anterior.

"Sant Cugat està compromesa amb el talent juvenil, el musical i artístic", ha afirmat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, qui ha assegurat que el Conservatori és un símbol per a la ciutat.

En aquest sentit, el director del Conservatori de Sant Cugat, Roger Roca, ha reiterat la satisfacció de poder acollir aquest esdeveniment que és també "un repte per als alumnes".






Belén Latorre

La singularitat del premi és que té per objectiu potenciar la formació musical dels joves músics perquè es motivin a seguir estudiant.

Joan Morera

Aquest any volem que el premi sigui un repte dins aquest panorama de poca activitat.

Pere Soler

Sant Cugat està compromesa amb el talent musical i artístic, i el Conservatori i l’Escola de Música són un símbol de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.