'Tots som monestir' mostra algunes 'coincidències insòlites' al Museu de Sant Cugat

L'exposició crea un diàleg entre els municipis que formaven part de les terres del Monestir


  • Comparteix:

Imatge del Cartulari de Sant Cugat, objecte dels anys 1225-1249 / Foto: Diputació de Barcelona

Imatge del Cartulari de Sant Cugat, objecte dels anys 1225-1249 / Foto: Diputació de Barcelona

El Museu de Sant Cugat acull fins al 16 de maig 'Tots som monestir', la nova exposició itinerant de 'Coincidències insòlites', de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'una mostra de petit format que presenta el llegat que es conserva en els fons dels museus dels municipis que actualment se situen en les terres que posseïa el monestir: Sant Cugat, Cerdanyola, Montcada i Ripollet. Després de Sant Cugat, la mostra es podrà visitar a totes aquestes ciutats.

Un Cartulari de principis del segle XIII que recull la història del procés de formació del domini senyorial del monestir, una escudella de finals del segle XVI o una olla oxidada del segle XII són alguns dels objectes que formen part de 'Tots som monestir'. Segons ha explicat la regidora de Cultura, Esther Madrona, durant la presentació de la mostra, "l'exposició crea un diàleg entre municipis que ens ajuda a entendre que hi compartim els orígens".

'Coincidències insòlites' és una iniciativa que va néixer l'any 2004 de la mà de la Diputació de Barcelona per vincular els diferents museus de la Xarxa de Museus Locals. Fins al dia d'avui ja compta amb un total de 39 mostres, organitzades amb la participació de 35 museus. La cap de la Unitat de la Xarxa de Museus Locals, Laura Costa, ha expressat durant l'acte "la importància d'impulsar projectes de col·laboració i de treball en xarxa com aquest, sobretot en el context de crisi que vivim".


Esther Madrona

Aquesta col·laboració entre persones és el que acaba fent grans els museus. Ens dona vida, ens dona sentit, i descobrir que coses que passen a Sant Cugat són iguals o semblants a coses que poden passar a qualsevol d'aquestes ciutats veïnes, és la gràcia de tot plegat. I més en un context de pandèmia com l'actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.