Les sis millors sèries per gaudir en família

Parlem amb el periodista i escriptor santcugatenc Joan Ramon Armadàs


  • Comparteix:

Fotograma de la sèrie 'Lost in Space' de Netflix, recomanada a partir de 6 anys / Foto: Google

Fotograma de la sèrie 'Lost in Space' de Netflix, recomanada a partir de 6 anys / Foto: Google

Cada vegada és més difícil trobar una bona estona familiar per gaudir tots junts d'una sèrie. El cinema sempre ha estat una eina educativa molt efectiva, ja que permet als pares abordar diferents temes i interrogants que tan freqüents són en els nens. És per això que el periodista i escriptor santcugatenc, Joan Ramon Armadàs, director de la revista digital El Cinèfil, ens recomana sis sèries de diverses plataformes perquè tota la família pugui asseure’s al sofà i mirar la tele junts.

ESCOLTA-HO

A partir de 8 anys
Portades
Cartell

  • 'The Durrells' (Filmin)

  • Sinopsi
    Aquesta sèrie britànica, adaptació de 'La Trilogia de Corfú' de Gerald Durrell, és una de les més vistes a la plataforma catalana Filmin. Ens explica la història d'una mare soltera anglesa que per circumstàncies econòmiques es veu obligada a marxar del Regne Unit i anar a viure a Grècia amb els seus quatre fills. La sèrie, ambientada en el període d'entreguerres, mostra les trifulgues familiars dels Durrell, on tots ens podrem sentir identificats, ja que les edats dels diferents personatges són molt variades. Hi trobarem trames amoroses, de conflicte social i racial i el respecte per la natura i la diversitat.





    A partir de 10 anys
    Portades
    Cartell

  • 'Cobra Kai' (Netflix)

  • Sinopsi
    Una de les sèries estrella de Netflix, 'Cobra Kai', ha aconseguit unir la generació dels joves dels anys 80 amb els nens i adolescents d'ara. La producció ha recuperat l'univers de Karate Kid 34 anys després adaptant-se perfectament als nous temps. La gran diferència és que aquesta vegada el protagonista no és Daniel LaRusso (la víctima), sinó Johnny Lawrence (l'agressor). La sèrie tracta la rivalitat entre els vells enemics de Karate adults i també entre els joves. Els nostàlgics gaudiran amb total seguretat d'aquesta sèrie, i els més petits de la casa descobriran un univers explosiu de bon rotllo, diversió, amistat i gamberrisme.





    A partir de 6 anys
    Portades
    Cartell

  • 'Lost in Space' (Netflix)

  • Sinopsi
    Remake de la clàssica sèrie dels anys 60 que Netflix rescata i modernitza. Una família desestructurada es perd a l'espai i es veu obligada a naufragar junta en un planeta on els esperen un munt de perills i aventures. A més, una de les trames principals està protagonitzada pel nen i el robot que veiem al cartell, tots dos agafaran un vincle molt especial. Encert segur per a qui els hi agradi la ciència-ficció i resoldre reptes en família.





    A partir de 8 anys
    Portades
    Cartell

  • 'The Mandalorian' (Disney +)

  • Sinopsi
    'The Mandalorian' ha revitalitzat l'univers d''Star Wars' creant el famós personatge de Baby Yoda que tant agrada a nens i adults. No cal ser un fanàtic de la saga per passar una bona estona amb una sèrie que adapta tota l'estètica d''Star Wars' amb un guió diferent, on un caça-recompenses es convertirà en mainadera d'un nadó jedi. La sèrie permet veure molts valors educatius com són la responsabilitat, l'esforç i el compromís.



    A partir de 12 anys
    Portades
    Cartell

  • 'Merlí' (TV3 a la carta)

  • Sinopsi
    Aquesta exitosa sèrie catalana no necessita gaire presentació. Va marcar fa ja uns anys a tota una generació d'adolescents catalans, i segueix expandint-se per tot el món amb diferents remakes. Una producció dirigida als adolescents on un transgressor professor de filosofia donarà respostes a tots els temes que preocupen en aquestes edats tan complicades: Sexe, amistat, homosexualitat, relació amb els pares, relació amb els professors... Qüestions que cal abordar en família.




    A partir de 7 anys
    Portades
    Cartell

  • 'Jo, Elvis Riboldi' (Club Súper 3)

  • Sinopsi
    Adaptació dels llibres de Bono Bidari, pseudònim de quatre autors catalans: Jaume Copons, Daniel Cerdà, Ramon Cabrera i Òscar Julve. La sèrie d’animació presenta les aventures de l'Elvis, un nen amb un gran cor però també molt inquiet, cosa que el porta a ficar-se en diferents embolics de manera habitual. Veure aquesta sèrie és una bona manera de què els infants es diverteixin i, a més, comencin a estar informats, ja que just després s'emet l'Infok.




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.