La FECAC veu el Dia d'Andalusia com el 'quilòmetre zero' per tornar a la normalitat

La commemoració del Dia d'Andalusia s'adapta a la situació sanitària amb un programa telemàtic


  • Comparteix:

El teatre del Centro Popular Andaluz (CPA) de Sant Cugat ha estat aquest divendres el 'quilòmetre zero' per recuperar la forma de vida prèvia a la Covid-19. És almenys la intenció de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), que ha presentat a la ciutat el cartell d'enguany de les 37es Jornades Commemoratives del Dia d'Andalusia a Catalunya en un acte que s'ha pogut seguir per 'streaming' arreu del territori. Es tracta d'una programació que es desenvoluparà de manera telemàtica i que serà compartida per totes les entitats andalusistes del país.

El president de la FECAC, Daniel Salinero, ha recordat que fa un any la presentació del cartell ja es va fer telemàticament. "Llavors ens semblava innovador i ara forma part de les nostres vides", ha reflexionat. Aprofitant l'actuació de l'agrupació de dansa del CPA Desafío Flamenco. Salinero ha expressat el suport al teixit cultural i artístic vinculat a les entitats andalusistes, que porta "un any sense poder treballar". Amb la presentació de la programació, que inclou xerrades i un homenatge a Blas Infante, Salinero confia que es pugui recuperar "el nostre benestar".

El president del CPA, Miquel Jiménez, ha celebrat que Sant Cugat aculli aquesta trobada de presentació i aposta perquè l'entitat mantingui el camí d'"obrir-se a la federació". Considera que acollir la trobada d'aquest divendres ha estat una "oportunitat per mostrar el que es fa des de Sant Cugat". Malgrat que enguany totes les entitats de la FECAC comparteixen programació, Jiménez ha explicat a Cugat Mèdia que l'entitat local sí que organitzarà alguna activitat pel seu compte a la ciutat.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha qualificat el Dia d'Andalusia, que es commemora el 28 de febrer, com una "data assenyalada" a Sant Cugat. El motiu és el paper que hi juga el CPA, una "entitat molt arrelada a la ciutat" i que respon al tarannà "plural i obert". "No preguntem a ningú d'on ve, sinó que preguntem a on volem anar", ha explicat Ingla. Per a l'alcaldessa, la tradició que representa el CPA "forma part de la cultura popular" santcugatenca.




Daniel Salinero

Això ha de ser un petit pas per recuperar les nostres vides, el nostre benestar, la forma de viure que se'ns va treure.

Mireia Ingla

Sant Cugat és una ciutat molt plural, diversa, oberta i mestissa. No preguntam mai a ningú d'on ve; preguntem on volem anar plegats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.