El fotògraf Kim Manresa fa una retrospectiva de la seva trajectòria, amb les persones sempre al centre

La mostra es pot veure a la sala Zanzíbar, nova seu de Ràdio Floresta


  • Comparteix:

Kim Manresa és un dels fotògrafs més reconeguts internacionalment. El seu treball ha estat mereixedor de premis com el Fotopress, Godó, Associated Press i el Visa d'Or del Festival Internacional de Fotoperiodisme, entre d'altres. És el que ha anat cultivant en 45 anys de trajectòria i que ara plasma amb una exposició retrospectiva que es pot veure a la sala Zanzíbar de la Floresta. La mostra és un recull d'imatges on es posa de manifest una de les màximes del seu treball: que les persones són les autèntiques protagonistes de les històries.

Situacions de vulneracions dels drets humans a l'Àfrica, la fragilitat de la vida a l'Amazònia o imatges de guerra són alguns dels temes que es recullen a l'exposició. També es poden veure imatges sobre el món de la prostitució, així com històries on es posa el focus en el medi ambient. Tot plegat, això sí, amb l'objectiu posant sempre les persones al centre.

La sala Zanzíbar
La mostra s'ha inaugurat a la sala Zanzíbar, annexa al nou espai on s'ubica Ràdio Floresta. El local es troba al número 4 del carrer dels Pinyonaires, a tocar a l'estació, i combinarà el món radiofònic amb el vessant cultural. El nom de la sala homenatja un bar històric ja desaparegut del districte que es feia dir igual.

Per a l'alcaldessa, Mireia Ingla, present a la inauguració, engegar el camí del nou espai amb l'exposició de Manresa "posa el llistó molt alt". Ingla ha posat en valor la trajectòria del fotògraf: "Té un currículum brillant".


Kim Manresa

Tenia unes fotos a casa, tota la meva trajectòria. Hi ha imatges de la prostitució, del medi ambient, de l'Amazònia. Hi ha de tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.