El 'Calendari de Pagesos' del 2021 celebra 160 anys

La publicació pronostica que el 2021 serà un any fèrtil


  • Comparteix:

Roda Perpètua, part de la portada del 'Calendari de Pagesos' 2021 / Foto: 'Calendari de Pagesos'

Roda Perpètua, part de la portada del 'Calendari de Pagesos' 2021 / Foto: 'Calendari de Pagesos'

Ja està a la venda el 'Calendari de Pagesos' del 2021, l'almanac número 160 que conté informació d'agricultura, astronomia, cultura i tradicions de Catalunya. El 'Calendari de Pagesos' va néixer el 1861 i és la publicació en català que porta més anys seguits a la venda en llibreries. L'almanac referma que el pròxim any serà fèrtil pel cultiu atenent al pronòstic de la Roda Perpètua que s'utilitza des del 1617.

En aquesta nova edició del 'Calendari de Pagesos' apareixen diferents consells, per fer un hort urbà, plantar unes llavors o d'altres. També s'inclou un calendari de les fruites i verdures de cada temporada. L'almanac anomena totes les dates de les fires i mercats de tots els municipis de Catalunya. A més, s'exposa, en l'apartat d'astronomia, que el 10 de juny hi haurà un eclipsi anular de sol.

Per celebrar el 160è aniversari del 'Calendari de Pagesos', una part de la publicació farà un repàs de la història del calendari i inclourà poesies d'Estanislau Tomàs i Morera. Els escriptors Anaís Falcó i Christian Simelio explicaran els successos d'aquest any 2020, tan diferent i estrany en comparació dels altres, tot això, en l'apartat 'Judici de l'Any'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.