Sant Cugat celebra el Sant Pere més insòlit

Creativitat i tecnologia permeten salvar una festa marcada per la Covid-19


  • Comparteix:

El Sant Pere del 2020 serà recordat com un dels més singulars de la història. Hi ha hagut 'Paga-li Joan', s'han fet arrossos, Albades i seguici, però res no ha estat normal. El coronavirus i la suspensió de la Festa Major feia pensar que enguany no hi hauria celebracions a finals de juny a Sant Cugat, però entitats i Ajuntament han acabat trobant escletxes a les restriccions per poder, al menys, celebrar el dia del patró de la ciutat de la millor manera possible.

La virtualitat ha pres força a les festes d'enguany, que només han tingut una activitat al carrer, unes Albades de Sant Pere que no han fallat a la seva cita. Dues de les activitats més icòniques de la gresca santcugatenca, el 'Paga-li Joan' i el concurs d'arrossos, han tingut la seva versió confinada. El Ball del Vano i el Ram s'ha traslladat de l'Hort de l'Abat a les cases dels santcugatencs que hi han volgut participar i l'arrossada ha abandonat la Rambla del Celler per traslladar-se a cuines i terrasses en petits grups.

El 'Paga-li Joan' s'ha emès en directe a l'hora en la qual s'hauria d'haver ballat, les vuit del vespre, i el concurs d'arrossos va repartir aquest diumenge els premis d'enguany. Koklif ha estat el grup guanyador, seguit d'Arrossos en la tercera fase i Clan Sant Cu en un certamen que ha tingut com a jurat l'alcaldessa, Mireia Ingla; la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona; el mestre pastisser Jaume Sàbat; José Luis Doñate, de Cuines Don Sant Cugat; el cap de servei de Cultura, Jordi González; Marta Pàmies de Teatre Mira-sol i la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca.

També les entitats de cultura popular s'han bolcat a la festa. La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional ha plantejat un programa per poder celebrar el patró de la ciutat de la millor manera possible. Tot plegat ja va començar la setmana passada, amb diversos jocs per Instagram al voltant de les entitats i el mateix dia de Sant Pere ha arrencat com sempre, amb unes Albades que han pogut fer prenent les màximes precaucions. Instruments desinfectats, músics amb distància de seguretat i repartits en dos recorreguts diferents i acompanyants a distància prudencial, com ha explicat la membre de la Coordinadora Anna Valderrama a Cugat Mèdia. A més, tampoc hi ha hagut aturades per esmorzar.

El Vermut de Canya virtual, a través de videoconferència, ha continuat amb la festa al migdia i a les cinc de la tarda, hora del tradicional Seguici de Sant Pere, s'ha publicat la versió d'enguany. Una cercavila en format vídeo, que es va enregistrar per separat i amb tota la cura, on les entitats han pogut mostrar-se a la ciutat a través de Youtube i Instagram.

Codis QR per recordar Festes Majors passades
L'Ajuntament ha repartit per la ciutat una sèrie de codis QR, als espais on tradicionalment s'hi fan les activitats de la festa grossa, a partir dels quals es pot accedir a imatges d'edicions anteriors d'aquestes propostes. Aquests vídeos, elaborats a partir d'imatges de Cugat Mèdia, permeten reviure els millors moments de la gresca per sobreviure el millor possible a la suspensió d'enguany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.