Les iniciatives virtuals protagonitzen el Dia Internacional dels Museus a Sant Cugat

Els Museus de Sant Cugat han obert les seves portes de manera virtual per oferir el seu patrimoni a la ciutadania


  • Comparteix:

Els Museus de Sant Cugat s'han sumat al Dia Internacional dels Museus i han obert les seves portes de manera virtual per oferir a la ciutadania, a través d'un format digital, el patrimoni museístic de la ciutat. La iniciativa enguany ha portat el lema 'Obrim finestre, museus per la igualtat' per posar èmfasi en la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus. Per commemorar el dia, els Museus de Sant Cugat han impulsat diferents activitats per posar en valor la seva funció cultural i social.

Una de les iniciatives ha estat el 'Museum Quiz', un joc de preguntes i respostes a través de la plataforma Kahoot. Amb l'objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure durant el confinament, el joc conté preguntes sobre temes d'actualitat, cultura populars, arts i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. El joc està disponible fins aquest dilluns a través d'aquest enllaç web.

L'altre activitat que s'ha impulsat des de Sant Cugat ha estat una visita virtual en directe a través de Youtube al Claustre del Monestir. La visita, en 360 graus, ha estat conduïda pel Dr. Jorge R. Ariza, especialista en simbologia i art sagrat i membre de l'equip dels museus. El vídeo de la visita completa es pot recuperar al canal de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que la fase 0,5 permet l'obertura dels museus amb restriccions, de moment, els Museus de Sant Cugat no tenen previst acollir visites presencials fins a la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.