Encarna Adelantado rep el Premi Gall d'Honor de Pedra i Sang en la preestrena de l'obra

Els Amics de Pedra i Sang han entregat el guardó en reconeixement a la contribució de l'actriu santcugatenca a l'espectacle 'des del principi'


  • Comparteix:

L'actriu santcugatenca Encarna Adelantado ha estat guardonada amb el Premi Gall d'Honor de Pedra i Sang en la preestrena de la tradicional tragicomèdia musical aquest divendres. Els Amics de Pedra i Sang han volgut distingir la implicació d'Adelantado en el món de la cultura de Sant Cugat i, en concret, la seva contribució a 'Pedra i Sang'. De fet, l'actriu ha format part de l'equip de l'obra des de la primera edició participant, així, en unes 150 funcions. La 19a edició de l'obra de teatre s'ha estrenat en exclusiva per a familiars, representants polítics i premsa a la sala capitular del Claustre del Monestir.

Es tracta del segon Premi Gall d'Honor de Pedra i Sang que s'entrega, després de distingir Pere Pahisa en l'edició passada. Enguany, i com ha explicat la directora de l'obra, Dolors Vilarasau, s'ha volgut reconèixer la tasca i el valor dels personatges secundaris de 'Pedra i Sang'. A més, Vilarasau també ha remarcat el fet que 'l'Encarna ja porta gairebé 150 funcions' amb 'Pedra i Sang' i que forma part de l'equip 'des del principi'.

El premi, una figura d'un gall de metall, s'ha entregat al final de la preestrena i ha agafat per sorpresa a Encarna Adelantado, qui s'ha mostrat emocionada i agraïda pel reconeixement. Els seus companys d'escenari han volgut felicitar a Adelantado dedicant-li una versió d'una de les cançons de l'obra. L'actriu ha explicat a Cugat Mèdia que el reconeixement li fa sentir 'una emoció molt gran', ja que després d''una vida senzilla', fer teatre i participar de la cultura de Sant Cugat li ha fet passar estones molt bones.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també han assistit a l'acte de preestrena de 'Pedra i Sang'.

Moment de l'obra 'Pedra i Sang' / Foto: Cugat Media
Moment de l'obra 'Pedra i Sang' / Foto: Cugat Media

L'obra
'Pedra i Sang', basada en l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat durant la missa del gall de 1350, arriba a la 19a edició. Ja fa dues dècades que l'obra es representa cada Nadal, amb un parèntesi l'any 2004, quan només es va fer una lectura dramatitzada al teatre de la Unió. Els santcugatencs podran reviure la història al mateix entorn, la sala capitular del Claustre, entre el 25 i el 28 de desembre amb sis funcions obertes al públic. De fet, les entrades ja s'han exhaurit a gairebé tots els passis però encara queden seients disponibles a les funcions del 27 i 28 de desembre a dos quarts de deu de la nit. Les entrades es poden comprar a la web de 'Pedra i Sang' per un preu de 15 euros.

Com cada any, les escenes cinc i set es renoven amb temes d'actualitat. Enguany tractaran tant qüestions locals com globals, tant temes polítics com socials.




Dolors Vilarasau

Hem pensat en l'Encarna perquè està des del primer dia i perquè en el cor fa aquest paper de guia, ens ha semblat la persona adequada per donar-li aquest reconeixement. Des del punt de vista teatral, també és un reconeixement als actors secundaris.

Encarna Adelantado

Una emoció molt gran, no me l'esperava. La meva vida ha estat sempre molt senzilla però quan vaig començar a fer teatre i em vaig posar amb la cultura de Sant Cugat m'ho he passat molt bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.