L'exposició 'La lliçó de Diògenes' pretén fer reflexionar sobre els excessos de la societat

Es tracta d'una mostra col·lectiva que es podrà veure al Centre d'Art Maristany fins al 23 de novembre


  • Comparteix:

Fer reflexionar al públic sobre la societat del consum i excessos en la qual vivim. Aquest és l'objectiu de 'La lliçó de Diògenes', l'exposició que s'ha inaugurat aquest dissabte al Centre d'Art Maristany a càrrec del comissari Àlex Mitrani. La mostra, que recull obres d'una vintena d'artistes contemporanis de diverses edats i estils, consta de més de 30 peces dividides en quatre temàtiques: Contra el valor, Vestigis de l'acumulació, Elogi de la pobresa i El solitari cosmopolita. La inauguració també ha comptat amb la presència d'alguns dels artistes participants. L'exposició es podrà veure fins al 23 de novembre.

Diògenes de Sinop va optar per una vida austera i plena d'excentricitats posant de manifest la vanitat i la superficialitat de la conducta humana. Per això, el comissari de l'exposició, Àlex Mitrani, ha assegurat que l'objectiu és 'fer-nos reflexionar sobre el sentit de la nostra manera de relacionar-nos amb els objectes'. Mitrani també ha aclarit que és una mostra 'accessible per a tots els públics'.

La tinent d'alcalde de Cultura, Esther Madrona, també ha assistit a la inauguració de 'La lliçó de Diògenes'. Madrona, ha explicat que els artistes 'han extret l'essència de l'art contemporani català' per reflectir 'la societat que ens envolta', la 'de consum'.

'La lliçó de Diògenes' és una exposició col·lectiva produïda pel Centre d'Art Tecla Sala d'Hospitalet de Llobregat i en itinerància pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.




Àlex Mitrani

És una sèrie d'obres sorprenents i impactants que ens mostren com hi ha una tradició en l'avantguarda catalana d'art que aposta per la despulla radical, la transgressió respecte a la idea de poder i la riquesa material i, així, fer-nos reflexionar sobre el sentit de la nostra manera de relacionar-nos amb els objectes.

Esther Madrona

Partint del filòsof Diògenes, que va tenir una vida molt austera i excèntrica, la vintena d'artistes han extret l'essència de l'art contemporani català per fer-nos adonar de la societat que ens envolta, titulada per la paraula consum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.