Sant Cugat acollirà al setembre una jornada de música antiga

El col·lectiu Música Antiga Sant Cugat presenta 'Contratemps', la seva primera actitivitat


  • Comparteix:

Un dels cartells de la iniciativa / Foto: Música Antiga Sant Cugat

Un dels cartells de la iniciativa / Foto: Música Antiga Sant Cugat

La música antiga ressonarà a la ciutat al setembre de la mà del col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat, que organitzarà la seva primera activitat. Sota el títol 'Contratemps, Músiques històriques ara', l'entitat oferirà del 13 al 15 de setembre una jornada per donar a conèixer sonoritats d'instruments d'èpoques diverses com el barroc. L'objectiu és mostrar les músiques històriques com 'quelcom proper i accessible' per a tots els públics amb xerrades, concerts i mostres instrumentals que tindran la música antiga com a eix vertebrador. La jornada es repartirà entre l'Escola de Música de Sant Cugat, el Celler i el Claustre del Monestir.

La proposta donarà el tret de sortida divendres 13 de setembre a dos quarts de vuit del vespre a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Ho farà amb 'A day in six strings', una proposta musical a càrrec d'Esteban Mazer i Lixsania Fernández, que tocaran instruments com el clave i la viola de gamba, respectivament.

Dissabte tindrà lloc durant tot el dia una mostra d'instruments barrocs a càrrec dels lutiers Anna Andreu i Gerard Díaz al Claustre del Monestir. A més, al mateix espai i a partir de les onze del matí, hi haurà un contrast de violins barrocs i moderns amb Ricard Renart i Alzy Kim. La cirereta musical de dissabte la posarà l'òpera Bastià i Bastiana de Mozart interpretada per l'Ensemble Contratemps amb Elise Efremov en rol de soprano, Jorge Juan Morata de tenor i Juan Carlos Esteve de baix-baríton.

La iniciativa acabarà diumenge a les dotze del migdia amb un vermut i 'una sessió de jam històrica' al Celler Cooperatiu.

Tal com explica Ricard Renart, violinista participant al festival, l'objectiu d'aquest és agrupar el conjunt de músics que viuen a Sant Cugat i que treballen en el món de la música antiga per apropar-la a la ciutat.




Ricart Renart

La idea és aprofitar el grup humà que hi ha treballant amb la música antiga i apropar-lo a Sant Cugat, i que la gent pugui gaudir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.