Una investigació sobre Déu, el mal i l'holocaust guanya el Premi Vázquez Montalbán de Treballs de Recerca

Cultura

Publicat el 30/mai/19 per Pau Vázquez

'Déu a les cambres de gas. De la teodicea a l'antropodicea', dels alumnes de l'institut Joaquima Pla i Farreras Marc Sales, Àlex Russa i Oriol Guivernau, és el treball guanyador de la 14a edició del Premi Vázquez Montalbán de Treballs de Recerca. El projecte fa un repàs de com s'ha tractat al llarg de la història de la filosofia la compatibilitat de l'existència de Déu amb el mal i posa el focus en un cas concret com el de l'Holocaust. El treball ha rebut un premi en metàl·lic de 500 euros i es publicarà en un llibre.

La cerimònia d'entrega del premi, organitzada per la Comissió del Memorial MVM, ha tingut lloc aquest dimecres al Casal Torreblanca i també ha reconegut treballs sobre tecnologia, medi ambient i literatura. El Premi Joan Auladell de Treballs de temàtica local ha estat per l'alumna Sofia Alférez, de l'institut Joaquima Pla i Farreras, i el seu treball 'Un món amb problemes necessita una ciutadania crítica per millorar-lo'.

Els guardonats han agraït el reconeixement del jurat a un treball 'de molts mesos' i s'han mostrat sorpresos per haver-se endut el premi. En el cas del Premi Joan Auladell, la guardonada ha rebut 300 euros en metàl·lic i el seu treball també es publicarà en un llibre.

Enguany, la presidència del jurat del premi ha recaigut en el president de l'Ateneu de Sant Cugat, Àlvar Roda, que conjuntament amb més d'una quinzena de persones han estat els encarregats de valorar els treballs i escollir els guanyadors. Roda ha agraït a tots els alumnes la seva participació i ha posat en valor uns treballs que generen 'esperança de futur per construir un món millor'.

La cerimònia ha estat amenitzada amb una lectura teatralitzada de fragments de l'obra de Vázquez Montalbán.

Accèssits
El jurat ha repartit enguany quatre accèssits, dotats cadascun d'ells amb un premi de 200 euros. L'institut Pla i Farreras s'ha endut tres d'aquests reconeixements amb 'L'empenta de l'aigua', de Joan Estop i Jaume Blanco; 'Afrodita i Venus a la literatura grega i llatina', de Thaïs Iravedra i Irene Roura; i 'La jugada òptima. Juguen els androides amb fitxes digitals?', de Sabina Campos, Carmen Llorente i Marina Soriano. 'Les oportunitats de la dona xinesa al segla XXI', de Paula Herránz de l'institut Leonardo da Vinci, ha guanyat el quart accèssit.




DECLARACIONS

Guardonats

En un principi pensàvem que no anàvem a guanyar. No ens ho esperàvem. / És un honor. Després de molts mesos treballant, que t'ho valorin és un honor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Àlvar Roda

Els alumnes sempre ens ho posen difícil. Dels vostres treballs es treu una esperança de futur i un Sant Cugat de referència pedagògica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio