Rodolfo Häsler s'endú el Premi de Poesia Claudio Rodríguez


  • Comparteix:

Rodolfo Häsler /  Foto:  Daniel Mordzinski

Rodolfo Häsler / Foto: Daniel Mordzinski

El poeta santcugatenc d'origen cubà Rodolfo Häsler s'ha endut el 12è Premi Internacional de Poesia Claudio Rodríguez pel poemari 'Lengua de lobo'. Es tracta d'un llibre, el seu vuitè, escrit en vers lliure i composat per elements de la seva vida, records de converses i moments de la seva infantesa que el van marcar. El guardó està dotat amb 6.000 euros i l'edició de l'obra guanyadora.

En declaracions a Cugat.cat, Häsler ha explicat que li ha fet molta il·lusió rebre el guardó que recorda la figura de Rodríguez, poeta de Zamora, a qui va conèixer a principis dels anys 80 a Madrid.

Respecte a l'obra, ha explicat que té un caràcter marcadament personal i que una prova d'això és el mateix títol, que fa referència al seu nom en alemany.

Aquesta és la segona vegada que Häsler presenta una obra a un certamen literari. Ja ho va fer al 1992 amb 'Elleife', que es va endur el Premi Aula de Poesia de Barcelona.

Ana Häsler al brasiler Femusc
De la seva banda, la germana de Rodolfo, Ana Häsler, participarà en els propers dies al Festival de Música de Santa Catarina (Femusc), que se celebrarà del 24 de gener al 2 de febrer a la ciutat brasilera de Jaraguà. Al festival, la mezzosoprano participarà com a cantant i com a professora de cant. Aquesta serà la cinquena vegada que Häsler formarà part del festival.


Rodolfo Häsler

Jo vaig viure als anys 80 a Madrid i vaig tractar el Claudio Rodríguez. Quan vaig veure la convocatòria, m'hi vaig presentar i vaig intuir que alguna cosa passaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.