Ho fa amb versos decasíl·labs blancs, és a dir sense rima, seguint un estil que també va cultivar en algunes composicions el mateix Ferrater, un dels seus referents. També li ha servit d'inspiració la seva Palma de Mallorca natal i que denota amb certes picades d'ullet: un personatge anomenat 'President Sardà' que té ecos del expresident balear José Ramón Bauzá. Tot i això, Llauger adverteix que no hi ha cap topònim assignat perquè també vol ser una ciutat que contingui universalitat i defugi localismes. 'Es la ciutat moderna amb els seus personatges', rebla.
Tot plegat en una obra que va començar a escriure fa prop de tres anys i que ha estat premiada per 'l'habilitat de ser una novel·la en vers', tal com ha destacat un dels membres del jurat del guardó, Jordi Cornudella. 'És la primera vegada que una obra d'aquestes característiques s'endú el guardó, ha dit i també ha recordat la trajectòria de Llauger en el camp literari.
Llicenciat en Filologia Catalana, Llauger destaca per ser poeta, traductor i crític literari. Entre les seves publicacions, figuren set reculls de poemes així com també traduccions de textos d'Edward Lear, Edgar Lee Masters i Ted Kooser, entre d'altres. També és vicepresident per les Illes Balears del PEN Català i forma part de l'equip de la revista digital 'Veus baixes'.
17è Premi en marxa
Aquest dilluns també ha començat a caminar la 17a edició del guardó, dotat amb 7.250 euros i una escultura de l'artista santcugatenc Pep Codó. Al premi es pot presentar una sola obra per participant, que ha de ser inèdita i no estar reconeguda en cap certamen anterior.
L'obra, que ha d'anar signada, ha de ser en llengua catalana i amb una extensió mínima d'unes 64 pàgines. Els volums es poden presentar fins al 15 de desembre al Registre General del consistori.
La peça guanyadora serà distribuïda per Edicions 62 en una primera tirada de prop d'un miler d'exemplars. El guanyador anterior a Llauger va ser l'escriptor i oceanògraf Joan Puigdefàbrega per l'obra 'Deshora'.
Miquel Àngel Llauger
És un intent de fer una poesia narrativa. Em 60 poemes intento presentar la vida d'una ciutat amb personatges anònims que passen pels seus carrers i la viuen.
Jordi Cornudella
Aquesta és la primera vegada que premiem un llibre en vers, però a la vegada també és un llibre de ficció, una novel·la. Aquesta és una novetat que ens faltava.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.