La Fira de les Portadores recordarà el passat vinícola de Sant Cugat el 29 i 30 de setembre


  • Comparteix:

L'epòca de la verema al Sant Cugat rural / Foto: Arxiu Municipal de Sant Cugat

L'epòca de la verema al Sant Cugat rural / Foto: Arxiu Municipal de Sant Cugat

Sant Cugat reviurà el seu passat vinícola l'últim cap de setmana de setembre amb la Fira de les Portadores. El Celler Cooperatiu s'omplirà de parades i activitats on grans i petits podran conèixer com era el treball dels qui es dedicaven a la verema. Xerrades, visites guiades, tallers, gastronomia, música i cultura popular conformen el gruix de les propostes de la programació. La festa grossa començarà dissabte a partir de les deu del matí i s'allargarà fins a les vuit del vespre amb la música de Joan Codina. Diumenge, i coincidint amb l'Aplec Sardanista, la fira es tornarà a posar en marxa a les deu i acabarà a dos quarts de nou del vespre amb el concert de Carles Belda.

La Fira de Setembre, també coneguda com a Fira de les Portadores, era una de les cites més importants al calendari dels santcugatencs. La fira es feia coincidir amb l'època de la verema i la plaça d'Octavià, on antigament se celebrava, s'omplia de parades on s'hi podia comprar tot tipus de material, eina o producte relacionat amb el vi i la seva producció.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.