Sant Cugat recorda Marilyn Monroe en el 56è aniversari de la seva mort

La ciutat compta amb el museu dedicat a l'artista més important d'Europa


Temes relacionats

El Museu Marilyn Monroe recorda l'actriu amb una visita guiada i la projecció d'un documental ( 5/ago/18)


  • Comparteix:

El Museu Marilyn Monroe de la Casa-Museu Cal Gerrer ha commemorat aquest diumenge el 56è aniversari de la mort, 'en estranyes circumstàncies', de l'actriu nord-americana. Inaugurat al 2015, l'espai consta de la col·lecció més important d'Europa d'objectes personals i documentació de l'artista.

Marilyn Monroe va néixer l'1 de juny del 1926 com a Norma Jean Baker i aquest 5 d'agost es commemoren 56 anys de la seva mort. El suïcidi als 36 anys no va apagar el mite d'aquesta intèrpret coneguda per títols com 'Ningú no és perfecte', 'Bus stop' o 'El príncep i la corista'.

El responsable del museu dedicat a l'actriu, Frederic Cabanas, ha expressat la contribució de l'artista al món del cinema i el que representa per a ell el mite.

Frederic Cabanas

Pobreta va tenir un final bastant dramàtic que ens va sorprendre a tots. La gent no s'ho creia.


A la tercera planta de l'edifici hi ha una col·lecció amb 3.000 llibres, 250 discs, 3.000 postals i 5.000 retalls de diari. El fons és una recopilació d'objectes recollits durant 40 anys.

Una de les últimes adquisicions de la Casa-Museu Cal Gerrer per a la col·lecció sobre Marilyn Monroe va ser una carta inèdita que l'actriu dirigia a Truman Capote sobre la seva relació amb el president Kennedy. Segons Cabanas, el text revela detalls que avalarien la tesi de la conspiració en la mort de l'artista. La peça està en una vitrina i el públic només pot llegir les primeres línies de la carta, escrita 11 dies abans de la mort de Monroe. La carta va arribar a la col·lecció local fa tres anys.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.