Manuel de Pedrolo i Maria Aurèlia Capmany protagonitzen la 14a edició de les 'Lectures a la fresca'


  • Comparteix:

La 14a edició del cicle 'Lectures a la Fresca', organitzat pels Amics de Pedra i Sang, està dedicada als escriptors catalans Manuel de Pedrolo i Maria Aurèlia Capmany, en motiu del centenari del seu naixement. El cicle enguany se centra en dues temàtiques: el suport als polítics catalans empresonats i a l'exili i el feminisme, amb els colors groc i lila de fil conductor. Les tres lectures dramatitzades tindran lloc els dijous 5, 12 i 19 de juliol a les deu de la nit en diferents espais de la ciutat i totes són gratuïtes.

El cicle arrencarà el 5 de juliol amb 'Homes i no', de Manuel de Pedrolo. Una de les novetats és l'emplaçament d'aquesta primera cita, que serà la plaça del Coll. L'obra, dirigida per Dolors Vilarasau, que també s'encarrega de la direcció artística de tot el cicle, parla de les llibertats a través de l'empresonament de dues parelles, un fet 'molt actual', segons l'organització, en referència a l'empresonament dels líders polítics independentistes catalans. De fet, en aquesta primera obra, el públic assistent podrà fer donatius a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) a través de la taquilla inversa.

El 12 de juliol serà el torn de 'Ca, Barret! A la fresca', de Maria Aurèlia Capmany, dirigida en aquest cas per Ignasi Roda, que aportarà el toc d'humor i de participació del públic. La cita serà a la plaça de Magí Bartralot.

Finalment, tancarà el cicle 'Món, dimoni i carn', també de Maria Aurèlia Capmany i dirigida per Dolors Vilarasau, una obra que gira a l'entorn de la figura de Fra Anselm Turmeda.

La directora artística del cicle, Dolors Vilarasau, ha explicat que les temàtiques en què se centren enguany les 'Lectures a la fresca' van sorgir a través de l'homenatge als autors triats.

Dolors Vilarasau

Claríssimament havíem de triar Pedrolo i Maria Aurèlia Capmany. I aquests dos autors han coincidit amb dos temes candents: la temàtica de l'empresonament que tracta Pedrolo i el feminisme de Maria Aurèlia Capmany.


De la seva banda, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha destacat que aquesta iniciativa és una manera de 'democratitzar la cultura'.

Carmela Fortuny

Són molt els autors que han passat per aquestes lectures a la fresca. Han donat vida i contingut a aquestes lectures, que ens els han apropat. D'alguna manera democratitza la cultura.


Com cada any, els espectadors podran acompanyar les lectures dramatitzades amb un vano, que enguany és obra de l'artista santcugatenca Tatiana Blanqué.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.