Sant Pere es desferma per Festa Major amb la vista posada al 'Paga-li Joan'

Un moment de l'edició del 'Paga-li, Joan' de 2012 / Foto: Localpres

Cultura

Publicat el 29/jun/18 per Sílvia González

Cada 29 de juny, el municipi té cita amb Sant Pere. Un dels festius locals de l'any que, en el marc de la festa grossa, es tradueix en els actes de celebració en honor al copatró. El seguici i el 'Paga-li, Joan' són els principals ingredients d'aquest segon dia de festa. La majoria dels actes estan organitzats per la Comissió del Paga-li Joan i la Coordinadora d’Entremesos, tret del correfoc infantil i jove, a càrrec dels Diables.

Les principals propostes de cultura tradicional i popular d'aquest divendres són:

08.00 - Albades de Sant Pere. El popular so dels grallers i timbalers arrencarà amb el repic de campanes amb sortida de la plaça d'Octavià.

17.00 - Seguici de Sant Pere. El tret de sortida serà la plaça de la Vila i el recorregut continuarà per la Rambla del Celler, Francesc Moragas, Rius i Taulet, avinguda de Catalunya, plaça de Sant Pere, carrer Major, plaça d’Octavià i llotgeta del Reial Monestir.

18.30 - Ofrena davant la casa de Francesc Vila i Trabal. La cita és a la casa pairal de la plaça de Sant Pere on vivia en 'Bal', un dels impulsors del ball del 'Paga-li, Joan'.

19.00 - Missa Major. Cantada per Camerata Sant Cugat a l'església del Monestir. Mitja hora més tard hi haurà el ball d'ofrena amb els Caparrots i la benedicció dels rams. A les vuit, es desfermarà l'esclat de Festa Major a la Llotgeta del Monestir.

20.15 - 'Paga-li, Joan'. El ball del vano i el ram arriba amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona a l'Hort de l'Abat- Jardins del Paga-li Joan.

21.30 - Correfoc infantil i jove de Festa Major. Amb els dimonis de Molins de Rei, els Diables de Caldes d'Estrac i els Diables de Sant Cugat. La cercavila començarà a Octavià.