'The Birth of a Nation' ('El nacimiento de una nación'), la proposta d'avui del cicle de 'Cinema d'Autor'


  • Comparteix:

Un fotograma de la pel·lícula

Un fotograma de la pel·lícula

El cicle de 'Cinema d'Autor' proposa aquest dijous la projecció del film 'The Birth of a Nation' ('El nacimiento de una nación'). La trama de la pel·lícula, dirigida, protagonitzada i escrita per Nate Parker, tracta de la història real de Nat Turner, un esclau dels Estats Units que va ser líder de la rebel·lió d'esclaus al Comtat de Southampton, 30 anys abans de la Guerra de Secessió. La cinta es projectarà, en versió original subtitulada, a la Cinesa en tres sessions: a les cinc de la tarda, a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit. El preu a taquilles i a internet és de quatre euros i de tres euros, pels menors de 25 anys.

La història se situa a Virgínia, principis del segle XIX, enmig de l'horror quotidià d'una explotació cotonera, la patrona blanca descobreix a un petit esclau llegint. En veure que el nen ha après a llegir pel seu compte, decideix formar-lo en la lectura de la Bíblia. A mesura que Nat Turner creix adquireix popularitat com predicador. Aleshores compren l'abast de l'esclavitud al país, per haver estat testimoni de primera mà d'innombrables atrocitats, i Turner decideix convertir-se en un líder.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.