La 4a Encabronada dels Diables descobrirà les llegendes de Sant Cugat entre el 4 i el 6 de maig


Temes relacionats

Els Diables es plantegen l'objectiu de reformular el correfoc de Festa Major i consolidar l'Encabronada (26/gen/17)

La 3a Encabronada dels Diables posa els fonaments per convertir-se en una referència a Sant Cugat ( 7/mai/17)


  • Comparteix:

La 4a edició de l'Encabronada dels Diables de Sant Cugat tindrà lloc el primer cap de setmana de maig i apostarà per aprofundir en les llegendes del Sant Cugat medieval, per relacionar la festa amb la cultura històrica de la ciutat. Foc, tradició, música, cultura popular i solidaritat, des del divendres 4 fins al diumenge 6 amb el Parc de Ramon Barnils, la Rambla del Celler i la plaça de la Vila com a punts neuràlgics. Les cinc bèsties convidades que acompanyaran el Boc de Can Vernet seran la Cuca de Castellbisbal, la Víbria de Castellar del Vallès, la Momerota de Mataró, la Garrifera de la Garriga i el Ratpenat infernal de Malgrat.

Els Diables de Sant Cugat volen consolidar de l'Encabronada amb una edició en què s'intenta espaiar més les activitats en el temps i en les diferents ubicacions per tal de fomentar la participació de la ciutadania. D'entrada, el despertar del Boc de Can Vernet, amb la participació dels Caparrots i els Trabucaires, es farà divendres perquè no coincideixi amb el correfoc principal de dissabte. La primera nit, més pensada per a un públic juvenil, es tancarà amb el concert del grup de rumba Alma de Boquerón.

El president de l'entitat, Èric Ricart, explica que les llegendes medievals seran les protagonistes però que la festa fuig de l'estil de fira medieval més típic.

Èric Ricart

Més aviat una fira fantasiosa, lligada a les llegendes de Sant Cugat. N'hi ha moltes i totes són de la mateixa època, al segle XIV, i giren entorn al Monestir, al tema de l'aigua, la bruixa, etc.


Dissabte al matí arribaran les bèsties convidades a la plaça de la Vila i serà el torn per la resta d'entitats de cultura popular com els Geganters, els Castellers i els Bastoners, a més del punt solidari de l'Encabronada amb la Gimcana de les Llegendes de l'associació Ayudar jugando. A la tarda, es manté el Concurs de Percussió de colles de diables de tot Catalunya, i el plat fort arribarà amb el correfoc entre la plaça d'Octavià, l'avinguda de Francesc Macià i el Parc de Ramon Barnils, on hi haurà el Bany de Foc, un gran espectacle de foc i pirotècnia per a tots els públics. El punt final el posarà el grup de versions The Killing Hits.

La tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, felicita els Diables per la millora any rere any en l'objectiu d'apropar-se a tota la població i convertir l'Encabronada en una festa 'de ciutat'.

Carmela Fortuny

Amb les novetats d'enguany encara podrem fer una encabronada millor, per a tothom, molt relacionada amb la cultura popular i tradicional.


Una altra de les novetats d'enguany serà una ruta en bicicleta el diumenge al matí que recorrerà monuments històrics de la ciutat presents a les llegendes, una activitat que compta amb el suport de la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC). Encara hi haurà temps per la Festa de l'Aigua i pel ja tradicional concert de cloenda a càrrec de Miquel del Roig. Tot el programa i novetats de l'Encabronada es recolliran a la nova pàgina web de la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.