Donació de 32 peces de ceràmica al Museu de Sant Cugat


  • Comparteix:

Alfons Romero i Mercè Conesa, en el moment de la signatura / Foto: Localpres

Alfons Romero i Mercè Conesa, en el moment de la signatura / Foto: Localpres

El president de l'Associació Catalana de Ceràmica (ACdC), el santcugatenc Alfons Romero, ha donat 32 peces a l'Ajuntament per 'compartir-les amb la societat' i explicar la tradició terrissaire a la ciutat. Es tracta d'un conjunt homogeni de mitjans del segle XX de les darreres manifestacions tradicionals de ceràmica de recipients per a aigua que provenen d'arreu de l'Estat espanyol i que s'ubicaran a partir d'ara al Museu de Sant Cugat.

Alfons Romero, propietari d'una col·lecció de prop de 2.000 peces, ha destacat la necessitat 'd'estudi' i de 'reflexió' per extreure el valor històric i culturalde les peces, a més de la tradició terrissaire a Sant Cugat. Romero ha assegurat que el patrimoni històric i cultural 'és de tots' i ha d'estar 'a l'abast de tothom' i s'ha mostrat obert a més col·laboracions amb el consistori.

Alfons Romero

Quin és el millor lloc, sinó la societat i les seves institucions per posar en valor aquestes peces i que tothom en pugui gaudir. Només he posat en gra de sorra en aquest procés i pot ser el principi d'altres possibilitats de col·laboració.


Tant l'alcaldessa, Mercè Conesa, com la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, han destacat el paper útil de la ceràmica al llarg de la història, a més del seu valor artístic. Fortuny també ha explicat que els interessa mantenir les col·laboracions d'aquest tipus i prioritzar la promoció històrica i cultural de ceràmica al municipi.

Carmela Fortuny

Aquest és un primer conjunt que ens permet explicar una història concreta d'un moment de la ceràmica. Continuarem treballant en aquest sentit perquè la ceràmica és identitat i ens permet explicar la ciutat i la cultura.


Sant Cugat va acollir el 2016 algunes activitats programades en el 47è Congrés Internacional de Ceràmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.