La Sala Rusiñol acull des d'avui una exposició sobre el pintor montcadenc Joan Capella

'Composició amb guitarra', una de les 22 obres que conformen la mostra

Cultura

Publicat el 12/gen/18 per Oriol Petit

La Sala Rusiñol inaugura aquest divendres l'exposició 'Composicions d’interior i d’exterior', de l'artista Joan Capella. Es tracta d'un recull pictòric que vol posar de relleu el treball del pintor montcadenc, que destaca per la seva gran capacitat creativa, pels esclats de color i per la manera de reflectir les situacions quotidianes. La mostra es podrà veure fins al 7 de febrer.

'Composicions d'interior i d'exterior' inclou 22 obres, entre les quals predomina la tècnica de l'oli però també hi ha espai per al guaix. Entre la dècada dels 80 i el 2003, dos anys abans de la mort de Capella, la mostra repassa alguns dels anys més prolífics de l'artista,

Joan Capella va néixer el 1927 a Montcada i Reixach i va ser un gran dinamitzador de la vida cultural de la població, que el va nomenar fill predilecte el 1997. Sempre trencador i obert als corrents artístics europeus, va tenir fortes influències cubistes en els seus successius viatges a París. També va ser proper a alguns representants destacats de l'anomenada Escola espanyola de París.