Camerata Sant Cugat porta avui 'El Via Crucis de Liszt' al Monestir


  • Comparteix:

El Cor Tessàlia està format per joves d'entre 18 i 35 anys / Font: Sílvia Trillo

El Cor Tessàlia està format per joves d'entre 18 i 35 anys / Font: Sílvia Trillo

El Cor Tessàlia interpretarà aquest divendres 'El Via Crucis de Franz Liszt' al Monestir de Sant Cugat, en el 5è cicle de música sacra coral organitzat per Camerata Sant Cugat. El grup barceloní presentarà un programa poc freqüent a Catalunya per a baríton solista, cor i orgue que incorpora nous elements formals d'escenificació. El concert comença a les nou del vespre i les entrades, amb un preu de 10 euros, es poden comprar anticipadament a l'Oficina de Turisme o mitja hora abans de l'actuació. Els beneficis aniran a favor de Càritas Sant Cugat.

Franz Liszt (1811-1886) va acabar de compondre el 'Via Crucis' l'any 1878, una obra basada en 14 escenes del camí de la creu que va representar una renovació de la música religiosa del segle XIX. L'estructura i concepció de l'obra reflecteixen la necessitat que Liszt tenia d'experimentar noves formes vocals i compositives per ressaltar el dramatisme de la passió de Jesús i reivindicar-ne una visió subjectiva de viure-la. El concert es completa amb un preludi de tres obres de Johann Sebastian Bach i Johannes Brahms.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.