El Ball de Gitanes bat el rècord d'inscripcions amb 328 balladors en el desè aniversari de la Comissió


  • Comparteix:

El Ball de Gitanes de l'any passat

El Ball de Gitanes de l'any passat

El Ball de Gitanes bat el rècord d'inscripcions amb 328 balladors. D'aquesta manera, el Carnaval del 2017 tindrà les Gitanes més multitudinàries de la història amb 64 participants més que l'edició anterior, agrupats en 41 quadres, vuit més que al 2016. La tradicional dansa es representarà el dissabte 25 de febrer a la una del migdia a la plaça d'Octavià, en els actes del Carnaval de Sant Cugat.

L'efemèride coincideix, a més, amb el desè aniversari de la Comissió del Ball de Gitanes. La membre de l'organització, Esther Madrona, ha destacat la sorpresa amb la qual han rebut aquest rècord d'inscrits per segon any consecutiu.

Esther Madrona

Cada any pensem que ja hem arribat al límit. Realment la xifra de l'any passat va ser prou elevada per pensar que ja no creixeríem més. Justament per això ens ha agafat per sorpresa però realment estem molt animats per poder acollir tanta gent.


L'augment de participants també fa plantejar a la Comissió la possibilitat d'haver de buscar un nou emplaçament per a la dansa. Tot i que la voluntat és mantenir-la a la plaça d'Octavià, una opció seria traslladar-la al Parc Ramon Barnils si no fos possible encabir-hi els 41 quadres.

Modificacions del Ball de Gitanes
La Comissió de Gitanes ha modificat la coreografia de les noies en el Ball de Gitanes per equiparar-la al ball dels nois. L'entitat ha respost així al que qualifica de 'reivindicació històrica' i ha dissenyat una coreografia més treballada i amb passos similars per als balladors dels dos sexes. Tot i així, el ball de noies mantindrà els passos propis.

Gitanetes
Els assajos de Gitanetes seran el 28 de gener i el 4, 11 i 18 de febrer d'onze a dotze del matí al vestíbul del Teatre-Auditori. Per participar-hi, els interessats cal que s'inscriguin el primer o el segon dia d'assaig a partir de dos quarts d'onze del matí al vestíbul de l'equipament cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.