El Centre d'Art Maristany projecta avui 'Abaix el teló', un film sobre la revolució cultural a Nova York als anys 30


  • Comparteix:

Cary Elwes és John Houseman, Hank Azaria és Marc Blitzstein i Angus Macfadyen és Orson Welles / Foto: Youtube

Cary Elwes és John Houseman, Hank Azaria és Marc Blitzstein i Angus Macfadyen és Orson Welles / Foto: Youtube

L'exposició 'Pintures i altres impureses', al Centre d'Art Maristany, acollirà avui la projecció del film 'A baix el teló' ('Cradle Will Rock') de Tim Robbins, una pel·lícula sobre la revolució cultural al Nova York dels anys 30. La cita, sota el títol de 'Pintures i impureses fílmiques', és a les set de la tarda i l'entrada és gratuïta. L'activitat forma part de la programació 'Viu la cultura de prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP).

La pel·lícula tracta els esdeveniments que van succeir al 1937 al voltant de la preparació del musical de Marc Blitzstein que porta el mateix títol que el film. La peça del dramaturg serà il·legalitzada pel govern, ja que deixarà de donar suport al Federal Theatre Project (FTP), per la sospita del Comitè d'Activitats Antiamericanes que hi ha gent d'esquerres infiltrada a l'organització.

Tot i així el director de l'obra, Orson Welles i tot l'equip la tiraran endavant. La trama principal s'enllaçarà amb històries de diversos personatges, reals i ficticis, com Nelson Rockefeller, Diego Rivera i Margherita Sarfatti, l'emissària feixista de Mussolini.

Més propostes
La XCCP també proposa avui un concert de Sound Boulevard, que versionarà cançons de pop-rock al Casal TorreBlanca a les nou del vespre. Els violins d'Oriol Algueró i Sergi Claret, i la viola de Joaquim Badia posaran la música a aquesta cita del 'Cicle de música al MUT'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.