ria Sallent, Quim Gratacs i Paula Luna Rueda guanyen el Premi de poesia Gabriel Ferrater per a secundria


  • Comparteix:

Guanyadors i membres del jurat del premi

Guanyadors i membres del jurat del premi

El 18 premi de poesia Gabriel Ferrater per a centres de secundria ha recaigut en l'alumna de primer d'ESO de l'escola gora ria Sallent, en l'estudiant de tercer de l'escola Thau Quim Gratacs i en Paula Luna Rueda, de l'institut Leonardo Da Vinci. D'entre les 144 propostes, el jurat tamb ha reconegut amb accssits les obres de Paula Hrbrad, Berta Sol, Laura Alguer i Jlia Vidal. El lliurament ha tingut lloc aquest dimarts al Caf Auditori i ha servit per fer entrega a Eva Baltasar del 14 premi de poesia Sant Cugat a la memria de Gabriel Ferrater per 'Animals d'hivern'.

Els joves guanyadors han llegit les obres davant del pblic assistent i han evidenciat la capacitat de la poesia per transmetre sensacions i sentiments. Berta Sol, amb 'Sc', i Quim Gratacs, amb 'La mandra', sn dos del premiats.

Berta Sol i Quim Gratacs

Aquest poema el vaig escriure ms per plaer que no per haver de fer-lo. s una cosa real. / El vaig fer un moment de completa illuminaci, de mandra.


El premi est impulsat per l'Ajuntament i la regidora d'Educaci, Esther Salat, n'ha valorat el talent mostrat pels participants. Tamb ha subratllat el paper de les escoles i els instituts a l'hora de fomentar la poesia.

Esther Salat

s clau la implicaci de les escoles, tant per mantenir viva la memria de Ferrater com per despertar el desig d'escriure.


Eva Baltasar ha rebut l'estatueta de Pep Cod que representa el premi de poesia Sant Cugat a la memria de Gabriel Ferrater per 'Animals d'hivern'. L'obra de la poeta oscilla entre els gneres filosfic i confessional amb una recreaci constant de la potica del cos i amb allusions recorrents al lesbianisme i a l'experincia de la maternitat. Baltasar s'ha mostrat satisfeta per rebre el guard.

Eva Baltasar

Estic molt feli d'haver guanyat un premi molt ben considerat als Pasos Catalans.


El certamen s una iniciativa de l'Ajuntament, Edicions 62 i la Comissi Ciutadana Gabriel Ferrater i inclou una dotaci econmica de 7.250 euros, la publicaci i la distribuci de l'obra guanyadora.

Premiats
Guanyadora de primer i segon d'ESO: ria Sallent, de 1r de l'escola gora, amb 'Passeig vora el mar'.
Accssit de primer i segon d'ESO: Paula Hrbrad, de primer de l'escola Aven, amb 'Voler per no poder'.

Guanyador de tercer i quart d'ESO: Quim Gratacs, de tercer de l'escola Thau, amb 'La mandra'.
Accssit de tercer i quart d'ESO: Berta Sol, de quart de l'escola Thau, amb 'Sc'.

Guanyadora de batxillerat i cicles formatius: Paula Luna Rueda, de primer de batxillerat de l'institut Leonardo da Vinci amb 'Qu et passa pel cap'.
Primer accssit de batxillerat i cicles formatius: Laura Alguer, de segon de batxillerat de l'escola gora, amb 's'.
Segon accssit de batxillerat i cicles formatius: Jlia Vidal, de segon de batxillerat de l'institut Angeleta Ferrer, amb 'Provocar mort mentre generes vida'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notcia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avs important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opini expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o illegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancellar el dret de publicaci als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.