Monika Zgustova presenta avui a la Paideia el seu darrer llibre, 'Les roses de Stalin'


  • Comparteix:

Detall de la portada de 'Les Roses de Stalin' / Foto: Galaxia Gutenberg

Detall de la portada de 'Les Roses de Stalin' / Foto: Galaxia Gutenberg

La llibreria Paideia acull aquest dimarts la presentació de 'Les roses de Stalin', la darrera novel·la de l'autora txeca resident a Catalunya Monika Zgustova. El llibre explica la història de Svetlana Allilúieva, l'única filla del dictador soviètic Ióssif Stalin. La presentació tindrà lloc a dos quarts de vuit de la tarda i estarà conduïda per la directora de teatre santcugatenca Dolors Vilarassau.

'Les roses de Stalin' ressegueix la vida de la filla del dictador a través de la seva correspondència. Nascuda al febrer del 1926, Svetlana va ser la filla insubmisa de Stalin, que sentia una autèntica adoració per ella i l'anomenava 'el meu petit rossinyol'. Tot i no ser una biografia, Zgustova reviu l'exili d'Svetlana als Estats Units i la seva cerca constant de llibertat en un exercici d'aprofundiment del personatge basat en la seva correspondència.

Monika Zgustova
Nascuda a Praga al 1957, Monika Zgustova és una escriptora i traductora txeca. Després d'estudiar literatura comparada als Estats Units, Zgustova viu a Catalunya des del 1980. Ha traduït nombrosos títols del txec i del rus al català, entre ells, autors tan reconeguts com Bohumil Hrabal, Vaclav Havel i Milan Kundera. Les seves traduccions li han merescut diversos reconeixements com el Premi de les Lletres Catalanes 1991, l'European Translation Prize al 1994 i el Premi Ciutat de Barcelona al 1995. Com a escriptora ha publicat diverses novel·les, entre les quals destaquen 'La dona silenciosa' (2005) i 'La nit de Vàlia' (2013), inspirada en una història verídica al gulag soviètic per la qual va rebre el Premi Joaquim Amat-Piniella 2014.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.