'Venus i Adonis' omple el Teatre-Auditori de passió, sensualitat i tragèdia


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Emma Vilarasau, Jordi Bosch i Lluís Claret han donat vida al mite de 'Venus i Adonis' aquest dilluns al Teatre-Auditori. El duet d'actors, acompanyats per un dels violoncelistes més prestigiosos del país, han posat veu i música a l'obra de Shakespeare teixint un diàleg entre versos i acords. Sensualitat, passió, rebuig i tragèdia han estat els principals protagonistes d'aquesta vetllada del 15è Festival Nacional de Poesia.



William Shakespeare va escriure 'Venus i Adonis' l'any 1592 i de seguida va tenir un gran èxit: en només 50 anys se'n van arribar a fer 16 edicions. L'obra explica els intents de la deessa de l'amor, Venus, de conquerir el jove Adonis, que només pensa a caçar i estar amb els amics i rebutja constantment els intents de Venus.

El que comença sent un joc carregat d'erotisme i sensualitat acaba en tragèdia amb la mort del jove Adonis. Un recorregut per diferents estadis emocionals que inverteix els rols clàssics i que ha arribat a Sant Cugat traduït per Joan Sellent. L'actriu Emma Vilarasau afirma que el text connecta amb el públic gràcies, en gran part, a la traducció de Sellent.

Emma Vilarasau

La poesia, a vegades, si és molt complicada costa d'arribar. Shakespeare normalment arriba al públic, però s'ha de traduir bé i Sellent ho ha fet molt bé. A més, l'obra passa per tots els estadis.


Vilarasau i Bosch han pujat a l'escenari del Teatre-Auditori acompanyats del músic Lluís Claret, que ha interpretat fragments de François Couperin, Jean-Baptiste Barrière i Johann Sebastian Bach. Música i vers s'han entrellaçat al llarg de tota la vetllada i han demostrat, segons Claret, que la poesia pot tenir diverses cares.

Lluís Claret

La música són paraules abstractes. Quan toco una peça ja parla de frases musicals. En aquest cas he d'adaptar la música, sóc conscient que aquesta nit l'important és el text.


Jordi Bosch, que ha fet de narrador i d'Adonis, explica que aquesta combinació de música i text ajuda a 'donar color a l'ànima de les paraules'.

Jordi Bosch

És com si veiéssim el color de l'ànima de les paraules, quan tenim el privilegi de tenir el Lluís Claret tocant el violoncel.


L'equipament municipal ha penjat el cartell d'entrades exhaurides poc abans d'iniciar l'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.