Humor i surrealisme es donen cita a Mira-sol amb l'espectacle 'Hotot'

Marcel Tomàs en un moment de l'espectacle

Cultura

Publicat el 13/abr/15 per Maria Cusó

La companyia Cascai Teatre ha portat aquest diumenge al Teatre del Casal de Mira-sol el seu espectacle 'Hotot', una barreja explosiva d'humor, surrealisme i teatre gestual on el llenguatge és gairebé més important que la història. L'actor i director del muntage, Marcel Tomàs, ha pujat sol a l'escenari de l'equipament municipal encadenant un gag rere l'altre, i conduint el públic a través de situacions cada cop més rocambolesques. Alguns dels alumnes dels instituts Leonardo da Vinci i Angeleta Ferrer, que aquesta setmana han participat als tallers de teatre gestual que organitzava la companyia, han fet una petita demostració a l'inici de l'espectacle.


MIRA-HO A CUGAT TV

Si en una cosa estan d'acord companyies, productores i programadors teatrals, és que el públic més difícil en teatre és el juvenil. El moment vital, la seva manera de consumir relats o el seu afany per la immediatesa són alguns dels elements que converteixen aquest públic en tot un repte. Un repte que la companyia Cascai Teatre fa temps que supera amb èxit i que aquest diumenge ha fet parada a la ciutat.

Marcel Tomàs, actor i director de la companyia, ha pujat a l'escenari del Teatre del Casal de Mira-sol amb l'espectacle 'Hotot', una barreja surrelista d'humor desvergonyit, gags ràpids i teatre del gest especialment ideat per al públic més jove. Un públic 'YouTube', com l'anomena Tomàs, que prima la immediatesa, busca gags curts i intensos i deixa molt clar si un producte li agrada o no.

Marcel Tomàs

Tot el que hem estat component està fet amb esquetxos curts, un ritme ràpid i trepidant. No és tant el contingut sinó com ho expliquem; i el vehicle és l'humor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant la setmana prèvia a la representació, la companyia ha fet quatre tallers de teatre gestual als instituts Leonardo da Vinci i Angeleta Ferrer de la ciutat. Una experiència promoguda també per la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) que, com explica Tomàs, ajuda els més joves a superar les seves vergonyes.

Marcel Tomas

Han sigut unes xerrades molt pràctiques d'humor gestual: fer riure sense fer servir ni la paraula ni el text. Els joves normalment no s'agraden i, amb això, s'adonen que són graciosos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Fent gala d'un humor imprevisible, sorprenent i trapella, i apostant per la interactivitat constant amb els assistents, Marcel Tomàs s'ha posat el públic a la butxaca aquest diumenge al Teatre de Mira-sol.