El Teatre-Auditori acull avui la gira de 'Vilafranca, un dinar de festa major'


Temes relacionats

Jordi Casanovas: 'És possible que existeixi una família universal' ( 9/mar/15)

La primera coproducció d'Els Teatres Amics arribarà a Sant Cugat al març (29/oct/14)


  • Comparteix:

L'equip de Vilafranca, un sopar de festa major / Foto: Ajuntament

L'equip de Vilafranca, un sopar de festa major / Foto: Ajuntament

El muntatge del director Jordi Casanovas 'Vilafranca, un dinar de festa major' arriba aquest divendres al Teatre-Auditori, a les nou del vespre. És la primera coproducció d'Els Teatres Amics, una associació d'equipaments que pretén impulsar un nou model públic de producció teatral. L'obra, que ja ha passat per Vilafranca del Penedès, Vic i Granollers, s'apropa a la qüestió de la identitat catalana a través de les contradiccions d'una família tradicional.

'Vilafranca, un dinar de festa major' està precedida per dues obres de Jordi Casanovas, 'Una història catalana' (Premi Butaca al millor text 2009) i continuada amb 'Pàtria' (Premi Ciutat de Barcelona 2012). Totes dues obres reflexionaven sobre aquesta identitat però des de vessants diferents. Mentre que 'Una Història Catalana' l'abordava des d'una perspectiva territorial, 'Pàtria' ho va fer des de la política i la cultura.

Finalment el cercle es tanca amb 'Vilafranca, un dinar de festa major', que aprofundeix a través d'una reunió familiar per Festa Major sobre la família catalana. El patriarca de la família està molt malalt, i la presa de decisions per part de la família pot suposar grans renúncies, fins i tot que es tracti del darrer sopar tots junts.

El director de la trilogia, Jordi Casanova, ha explicat en una entrevista per Cugat.cat que, tot i que gairebé existeix un concepte familiar universal, hi ha un seguit de referents d'una tradició catalana que són presents a 'Vilafranca, un dinar de festa major'.

Jordi Casanovas

És possible que hi hagi una família gairebé universal. Hi ha alguns lligams que malgrat que canviïs de països i de ciutats són els mateixos, hi ha alguna cosa ancestral que ens ve de naturalesa i que no depèn tant de la cultura. Tot i això, sí que hi ha un seguit de referents a 'Vilafranca, un dinar de festa major' que són propis de la identitat catalana.


L'obra fa parada al Teatre-Auditori tant sols dos dies, aquest divendres i dissabte. Després de visitar Sant Cugat, l'obra es traslladarà als dos municipis restants de l'associació Els Teatres Amics, Viladecans i Manresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.