'New Order' qüestiona els límits de la violència al Teatre de Mira-sol


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El muntatge 'New Order', escrit i dirigit per Sergi Pompermayer, ha posat a debat aquest dissabte al Teatre de Mira-sol els límits i la justificació de la violència. L'obra, un 'thriller' amb grans dosis de comicitat, gira al voltant dels problemes derivats de la crisi econòmica actual i explica la història d'un segrest que serveix com a punt de partida per qüestionar les diferents cares que té la violència.



Què cal fer quan sents que t'han robat el futur? Quan es perd la feina, la vida, els diners i la dignitat? Aquestes són preguntes a les quals, malauradament, molta gent ha de fer front per culpa de la crisi i a les quals el dramaturg Sergi Pompermayer ha intentat donar resposta en forma de muntatge teatral: 'New Order'.

Tres personatges, dos homes i una dona, asfixiats per les conseqüències d'una crisi que afecta impunement tots els estrats de la societat, decideixen anar un pas més enllà i actuar per intentar canviar les coses. Per aquest motiu segresten una exministra d'Indústria, i actual directiva de banca, per intentar canviar l'statu quo i instaurar un 'nou ordre'.

A partir d'aquí, la història està servida: tres segrestadors novells, situacions properes, emocions a flor de pell i molta tensió. Un relat escrit i dirigit per Sergi Pompermayer que, com explica l'actor Sergio Matamala, fuig del partidisme fàcil i busca la reflexió sobre un tema tan delicat com són els límits de la justícia.

Sergio Matamala

L'obra està molt ben escrita. No és gens pamfletària. Tot i que el Sergi està més a prop de la postura dels segrestadors, no ha volgut deixar clar de quina manera ho faria ell.


Més enllà de l'anècdota del segrest, 'New Order' planteja a l'espectador tot un debat sobre la multiplicitat de cares de la violència, sobre la justícia, l'abús de poder i la impunitat de la classe dominant. En aquest sentit, com explica Matamala, el text esdevé un estudi sobre les formes de violència i qüestiona quines justificacions pot tenir.

Sergio Matamala

Els éssers humans som violents, però com són racionals entenem que la violència no és bona. Però la violència s'ha emmascarat i les accions de certs organismes és violència pura i dura.


Gemma Brió, Pablo Lammers, Sergio Matamala i Concha Milla donen vida a uns personatges complexos, amb les seves ombres i debilitats, que defensen fins a les últimes conseqüències la seva manera d'entendre la vida. Un retrat versemblant de la situació econòmica actual que, com explica l'actor Pablo Lammers, no està massa allunyat de la realitat.

Pablo Lammers

Què faríem nosaltres en aquesta situació? Tenint l'aigua al coll, potser el que nosaltres plantegem a l'obra no es tan desenraonat.


El muntatge, que s'ha pogut veure aquest dissabte al Teatre de Mira-sol, estarà a la SALAFlyHard de Barcelona fins al 15 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.