Junts i ERC refermen la solidesa del pacte de govern superada la negociació de La Mirada

El govern anuncia que a partir de setembre faran dues reunions al mes amb els grups de l'oposició per arribar a més consensos de ciutat


  • Comparteix:

L'alcalde, Josep Maria Vallès, i el segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell, després de la roda de premsa de balanç del primer de pacte de govern Junts-ERC / Foto: Cugat Mèdia

L'alcalde, Josep Maria Vallès, i el segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell, després de la roda de premsa de balanç del primer de pacte de govern Junts-ERC / Foto: Cugat Mèdia

El pacte de govern entre Junts i Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Sant Cugat ha superat el primer any amb èxit. Malgrat alguns 'punts de vista diferents', en paraules de l'alcalde, Josep Maria Vallès, i superada la complicada negociació sobre la ubicació de l'escola La Mirada, Josep Maria Vallès i Bernat Picornell han renovat el pacte per afrontar els reptes que tenen encara al davant.

L'alcalde Vallès considera que els desacords que han viscut aquest primer any entre els socis de govern són els mateixos que hi ha dins d'altres col·lectius d'amics o de famílies, i que, per tant, el pacte és ferm.

Reunió in extremis al ple de juny

Malgrat aquestes paraules, la disputa per la ubicació de la Mirada -i si calia protegir definitivament els Bosc de Volpelleres- ha sigut més que un "punt de vista diferent", ja que va provocar una reunió d'urgència just a l'inici del ple del mes de juny entre Vallès i Picornell, fins al punt que l'alcalde va retirar el punt de l'ordre del dia. Bernat Picornell explica que no tots els acords han sigut fàcils, i que hi ha hagut negociacions que ha calgut treballar-los "fins a l'últim minut", però que l'important és que aquest cop ha arribat a bon port.

Aquest punt sobre la ubicació de la Mirada a la Guinardera s'ha modificat respecte al primer redactat que va fer l'àrea d'Urbanisme -en mans de Junts- perquè tant ERC com tota l'oposició, menys el PSC, hi votessin a favor en el recent ple de juliol.

De fet, l'alcalde ha posat precisament el consens al qual s'ha arribat amb La Mirada com a exemple que han de ser els pactes de futur a la ciutat, que incloguin el soci de govern, però també bona part de l'oposició. Per això ha anunciat que a partir del setembre, en lloc d'una reunió mensual amb tots els grups municipals en faran una cada 15 dies per arribar a més consensos de ciutat amb temes com el pla de mobilitat o el pla d'equipaments, que requereixen pactes més enllà dels quatre anys d'un mandat.

Pla d'Acció Municipal (PAM)

De fet, Vallès també ha anunciat que a finals d'aquest 2024 tenen previst presentar públicament el PAM, que és el pla estratègic d'aquest govern municipal i inclourà els objectius marcats en mobilitat, equipaments, etc. Conscient que quan el presentin ja haurà passat un any i mig de l'inici del pacte de govern, l'alcalde ha comentat que "això no vol dir que fins ara no hàgim fet res, però quedarà tot definit en un document".

Per al pressupost de 2025

El govern també ha explicat en quin punt estan les diferents obres que estan en marxa a la ciutat. El teatre de La Unió i el Complex Aquàtic de Mira-sol estaran acabats a finals d'any, però no es podran posar en funcionament fins al 2025 perquè caldrà dotar-los de pressupost. En el cas de La Unió, queda per resoldre un problema amb el transformador elèctric d'Endesa, però, segons l'alcalde, això no ha implicat cap retard en les obres.

Pel que fa al conflicte amb el conveni de gestió de La Unió entre la junta i l'Ajuntament, Vallès ha afirmat que quan va veure les queixes a través del manifest signat per diferents entitats, va trucar directament al president de la Unió, David Pujol, "i en una reunió vam arreglar el problema". Vallès també ha assegurat que el problema amb la indemnització de l'antiga concessionària del bar està en vies de solucionar-se també.

Autobusos urbans

Pel que fa a les negociacions amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a la cessió de la gestió que els correspon per llei a l'ens supramunicipal, el govern ha explicat que van per molt bon camí, malgrat que va començar amb mal peu. De fet, el mateix dia del ple d'aquesta setmana hi va haver una reunió entre tècnics, i abans de l'agost n'hi haurà una altra que hauria d'acabar de lligar l'acord, que Vallès confia poder-lo presentar aquest mes de setembre mateix.





Josep Maria Vallès

Més que discrepàncies hi ha punts de vista diferents, com passa a qualsevol família, però a les reunions de govern tots opinem de tot.

Bernat Picornell

Els grans projectes demanen grans negociacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.