El DSV Club Voleibol Sant Cugat disputarà competició europea la temporada vinent

Les santcugatenques competiran a la CEV Challenge Cup, tercera competició continental


  • Comparteix:

El DSV Volei Sant Cugat disputarà competició europea / Foto: Cugat Mèdia

El DSV Volei Sant Cugat disputarà competició europea / Foto: Cugat Mèdia

El DSV Club Voleibol Sant Cugat jugarà competició europea per primera vegada a la seva història. El conjunt santcugatenc disputarà la Challenge Cup, tercera competició continental, la temporada que ve aprofitant la classificació a semifinals pel play-off pel títol de la Lliga Iberdrola de l'Haris canari. El volei espanyol tindrà cinc places per disputar competició europea i les de Rafa Ruiz han assolit aquesta classificació després de finalitzar la lliga regular en quarta posició. Les vermell-i-negres tanquen una temporada històrica amb la classificació per a les semifinals de la Copa de la Reina, els quarts de final pel títol de lliga i competir a Europa.

Què és la CEV Challenge Cup femenina?

La Challenge Cup, torneig europeu organitzat per la Confederació Europea de Voleibol (CEV), és la tercera competició continental per darrere de la Champions League i la Copa CEV i la disputen el semifinalista pitjor classificat a la lliga regular, Cajasol, i el millor perdedor dels quarts de final, el Volei Sant Cugat. Les santcugatenques afrontaran aquesta primera participació europea la temporada 2024/25 on disputaran la primera ronda on participen 64 clubs d'arreu d'Europa.

Aquesta temporada, l'Avarca de Menorca i el Cajasol Dos Hermanas han estat els representants de la Lliga Iberdrola caient en quarts de final i a la ronda classificatòria, respectivament. Una competició que domina el voleibol italià i és que els darrers tres guanyadors del campionat han estat equips d'Italia. L'Igor Gorgonzola Novara va aixecar el títol, però en les anteriors temporades Chieri (2023) i Scandicci (2022) van endur-se el trofeu.

Sant Cugat i el somni europeu

El Junior femení es va penjar la medalla de bronze a la màxima competició continental

El Junior femení es va penjar la medalla de bronze a la màxima competició continental / Foto: EHL


El DSV Club Voleibol Sant Cugat se sumarà al Junior com als dos únics clubs del municipi que han disputat competició europea en el primer equip. El club blau-i-negre ja té experiència internacional, de fet, es troba a les portes d'afrontar la quarta participació a escala continental amb l'equip femení d'hoquei amb la segona disputa de l'Euro Hockey League (EHL).

Abans, però, les primeres passes per Europa les va donar el club d'hoquei herba a disputar la Eurohockey Cup Winners Cup on el Junior va assolir una sisena plaça en el torneig disputat a Brimingam (Regne Unit). Va haver de passar un quart de segle per a que les de Sant Cugat tornessin a disputar competició europea. L'any 2018, el Junior femení es va penjar la medalla de plata després de caure als shoot-out davant el Holcombe anglès en l'EuroHockey Club Trophy, segona competició continental, disputada a Dublín (Irlanda).

El 2021 arriba la tercera participació europea del Junior femení amb la disputa de l'EHL, competició que reuneix als vuit millors equips de tot el continent on l'equip santcugatenc s'havia classificat després d'aixecar el títol de copa de la reina a l'anterior temporada. En el torneig disputat a Amsterdam, el club blau-i-negre va tornar a tocar metall després de guanyar la final de consolació (2-1) el Gantoise belga. Ara, tres anys més tard i després d'aconseguir el títol de lliga, les santcugatenques encetaran una nova participació en la màxima competició europea davant el Loreto irlandès aquesta mateixa setmana.

A una passa de jugar a Europa
També hi ha dos precedents del Junior on es van quedar a les portes de disputar novament competició europea. El primer cas és esportiu; el 2018 el primer equip masculí del Junior es va quedar a dos gols de disputar el KO16 de l'EHL. Els santcugatencs van disputar la fase prèvia a l'estadi Pau Negre de Barcelona on van guanyar (5-1) el Racing Club francès i van empatar (1-1) amb el Three Rock Rovers d'Irlanda. El conjunt irlandès va accedir a la següent ronda gràcies a la diferència de gols.

L'altre cas és remunta a 2020, en plena pandèmia per coronavirus, el Junior havia d'acollir l'EuroHockey Thropy Women, segona competició europea. A causa de la crisi sanitària, la Federació Europea d'Hoquei (FHI), la Reial Federació Espanyola d'Hoquei (RFEH) i el Junior van acordar suspendre el torneig, fet que va provocar que l'equip femení no disputés la competició europea.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.