El Rugby Sant Cugat femení aconsegueix la permanència i disputarà el play-off pel títol

Les blau-i-negres han assolit la fita malgrat perdre (35-17) aquest diumenge contra El Salvador

Foto d'arxiu del rugbi femení / Foto: Roger Menes

El Rugby Sant Cugat femení serà un any més equip de Divisió d'Honor. Tot plegat, després que el primer equip femení del Club Rugby Sant Cugat perdés (35-17) davant el Club Rugby El Salvador en la darrera jornada de la fase regular de la Lliga Iberdrola, disputada aquest diumenge. Una desfeta que deixava en mans del FC Barcelona la permanència un any més a la màxima categoria estatal i l'accés a disputar el play-off pel títol, o bé, passar per la lligueta entre els quatre darrers classificats de la lliga on els dos últims baixen a Divisió d'Honor B. Finalment, les blau-grana han punxat i han propiciat la permanència de les santcugatenques.

Les d'Albert Casorran, per tant, cercaran la classificació a les semifinals del play-off pel títol en el grup format pels quatre millors equips de l'Estat espanyol (Silicius Rugby Majadahonda, Crat Residencia Rialta, El Salvador i Club Rugby Sant Cugat). Els quatre clubs s'enfrontaran en una mena de segona volta de la fase regular on s'arrosseguen els punts que han aconseguit fins ara.

El club santcugatenc parteix com l'equip menys favorit per obtenir el passi directe a les semifinals del play-off pel títol, després que ja hagi perdut contra els tres rivals aquesta temporada. Ara bé, encara té opcions si supera els quarts de final que disputen el tercer i quart classificat del grup dels millors, contra el primer i segon dels quatre pitjors classificats de la fase regular.

El Rugby Sant Cugat cau contra un rival que tornarà a trobar-se en la següent fase

El matx ha començat amb molta intensitat, un duel clau per aconseguir la permanència matemàtica i l'opció per lluitar per un bitllet per disputar el play-off pel títol. Tot i això, ha estat l'equip de Valladolid qui ha estrenat el marcador del Pepe Rojo, després d'aprofitar una errada de les santcugatenques que Tecla Masoko, més llesta que les visitants, ha pogut recuperar la pilota i fer el primer assaig del patit.

En el minut 28, a través d'un xut de càstig, Alba Alpín ha ampliat l'avantatge de les locals. Quan faltaven pocs minuts per la final de la primera part, Bet Segarra ha fet una gran cursa per obtenir el primer assaig de les d'Albert Casorrán, i Inés Bueso-Inchausti ha transformat el xut a pals. No obstant això, segons després, les locals han transformat un assaig i un xut a pals que els deixava amb un avantatge de vuit punts (15-7).

A la represa, les de Sant Cugat han sortit a cercar una victòria que les permetria assolir per segona temporada consecutiva la permanència a la màxima categoria estatal. Dit i fet, al cap de tres minuts de joc, Mireia de Andrés ha aconseguit situar la pilota per darrere de la marca d'assaig i sumar cinc punts més al caseller blau-i-negre. Però, ràpidament, en el minut 10 de la segona part, Elisa Castro ha realitzat un nou assaig per a les de Valladolid. A partir d'aquí, ofensiva del conjunt de Castella i Lleó que no ha pogut frenar les santcugatenques (35-17).