El CAR de Sant Cugat, epicentre de l'olimpisme estatal poques setmanes abans dels Jocs de París

El Centre d'Alt Rendiment compta amb 380 esportistes d'elit de 38 especialitats diferents durant tot l'any


  • Comparteix:

El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat és un dels epicentres a l'estat espanyol en la preparació dels esportistes per encarar els Jocs Olímpics de París d'aquest estiu. Alguns dels esportistes que veurem competint a la capital francesa hi han passat moltes hores d'entrenament. La feina del CAR, per tant, és crucial per a una bona preparació. El centre compta amb 380 esportistes d'elit que tenen el CAR com a punt neuràlgic d'entrenament durant tot l'any, dividits en 38 especialitats diferents. Una quinzena d'aquests esportistes del CAR ja tenen confirmada la seva plaça pels Jocs, mentre alguns altres encara tenen opcions de classificar-s'hi durant aquest mes de juny. Però abans d'una gran competició, i en especial d'uns Jocs Olímpics, el centre de Sant Cugat viu dies intensos, i les seleccions espanyoles de waterpolo, hoquei herba i natació artística, per exemple, hi realitzen les seves concentracions d'equip.

Des de l'equip de professionals del CAR, per tant, han de prestar màxima atenció tant en els esportistes classificats com als no classificats, encara que ho han de fer des de diferents perspectives. Els esportistes tenen grans jornades d'entrenament, començant en molts casos a les 7 h i acabant a les 21 h de la nit, i a les 23 h el silenci ha de ser absolut al centre. Aconseguir que l'esportista estigui focalitzat en l'esport és primordial. El cap del Departament de ciències, medicina i tecnologia, Xavier Bàlius, detalla que compten amb un gran equip professional, amb psicòlegs esportius i diversos assistents. "El que ens interessa és tenir un equilibri absolut de l'estat mental de l'esportista perquè pugui tenir el màxim rendiment", explica.

El 60% dels esportistes del CAR formen part de les diferents federacions catalanes, mentre que també tenen un gran volum d'esportistes de la resta de l'estat, o fins i tot estrangers.





Xavier Bàlius

Ara és quan hem d'anar en compte. Els que estan a punt de classificar-se els hem de tenir en la millor forma possible i els que ja ho estan, els hem de protegir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.