Villaécija es converteix en la primera nedadora espanyola que disputarà proves de piscina i aigües obertes en uns Jocs Olímpics

Imatge d'arxiu

Natacio

Publicat el 29/mar/12 per Axel Camarasa

La nedadora resident a Sant Cugat Erika Villaécija ha aconseguit la marca mínima necessària per ser als Jocs Olímpics de Londres 2012 en la prova dels 800 metres, després de quedar en segona posició en el Campionat d'Espanya que es disputa a Màlaga. Villaécija es converteix en la primera nedadora espanyola que participarà en uns Jocs Olímpics en la modalitat de piscina i aigües obertes.

La nedadora ha quedat en segona posició amb un temps de vuit minuts, 25 segons i 55 centèsimes, per darrere de la també catalana Mireia Belmonte. El podi l'ha completat Melanie Costa i totes tres atletes han assolit el temps mínim per ser a Londres, malgrat que tan sols hi ha dues places. Tot sembla indicar que Belmonte podria renunciar a la seva plaça per centrar-se en d'altres proves.

Villaécija, per tant, competirà als Jocs Olímpics en la prova dels 800 metres, distància en què és especialista i va ser medalla d'or als Mundials de Dubai de l'any passat, i també en els 10 quilòmetres d'aigües obertes, modalitat en la qual té menys experiència.