S'esvaeix el somni olímpic d'Erika Villaécija que torna sense medalla amb un 17è lloc

Ha estat la quarta participació de la nedadora en uns Jocs

La nedadora resident a Sant Cugat Erika Villaécija no ha aconseguit el repte d'assolir una medalla en uns Jocs Olímpics i ha quedat 17a en la prova d'aigües obertes amb un temps d'una hora 59 minuts i quatre segons. Villáecija, que va obtenir una setena posició a Londres, ha vist com els Països Baixos, una de les favorites, s'emportava l'or olímpic. L'esportista resident a la ciutat sí que ha signat la fita de ser la nedadora catalana amb més participacions a les Olimpíades, amb un total de quatre.

Amb el dorsal número 2 la nedadora catalana afrontava un primer tram amb comoditat, però a la segona volta va passar de la tercera línia a quedar encerclada en el grup situat darrere de les nedadores capdavanteres. A mesura que avançaven els trams, de 2.500 metres cadascun, Villaécija ha anat perdent posicions.

Així la nedadora del Club Natació Sabadell pateix un important revés en la classificació i passa del 7è lloc a Londres a la 17a posició a Rio. Amb relació al temps, Villaécija ha ampliat en 15 segons la marca de les anteriors aigües obertes de 2012.

L'or ha estat pels Països Baixos i Sharon van Rouwendaal (1:56:32), la plata per a Itàlia i el bronze per a l'amfitriona, Brasil. Una prova amb polèmica ja que les nedadores han sortit des del mateix mar i no des de la plataforma, ja que aquesta es va enfonsar dissabte passat a causa del gran onatge.

Després d'Atenes, Pequin i Londres, la nedadora del Club Natació Sabadell ha perdut a Rio la posibilitat de pujar per primera vegada al podi d'unes Olimpíades. Als últims jocs va alternar els 800 metres amb aigües obertes, on va obtenir la setena plaça.