El Junior es queda a les portes del títol de Lliga

Les santcugatenques perden la final davant el Club de Campo per 2 gols a 1

L'equip femení del Junior d'hoquei herba ha perdut (2-1) la final pel títol de lliga davant el Club de Campo. Les santcugatenques tanquen una temporada brillant amb la Copa de la Reina i el subcampionat de lliga. Les de Marcel Malgosa jugaran la segona competició europea, l'Eurocup.

La final pel títol de la Lliga Iberdrola ha començat amb un ritme frenètic. El Club de Campo ha assumit la condició de favorit i des de l'inici ha agafat la iniciativa del joc. Ja en els primers minuts, les madrilenyes han tingut l'oportunitat d'avançar-se amb un mà a mà que Jana Martínez ha refusat a la perfecció.

En el minut 6, l'empenta de les d'Eduardo Aguilar ha obtingut recompensa quan Begoña García ha aprofitat el refús de la portera santcugatenca per obrir el marcador de la final (1-0). La resta del primer període ha estat de domini madrileny, les blau-i-negres, sense opció, no han aconseguit apropar-se a l'àrea rival.

En el segon període, el Club de Campo ha continuat amb el domini del matx, mentre les santcugatenques seguien volent entrar al partit. La polèmica ha arribat al Can Salas després d'una ocasió errada per Begoña Garcia. El videoarbitratge ha entrat, en aquesta jugada, per assenyalar penal córner a favor de les madrilenyes. Tanmateix, la defensa del Junior ha aconseguit refusar l'ocasió. El partit ha marxat al descans amb les santcugatenques perdent per la mínima.

El descans ha servit perquè el tècnic, Marcel Malgosa, ajustes a l'equip, que ha sortit amb una mentalitat molt diferent de la vista a la primera part. La dinàmica del joc ha canviat, i, aquest cop era domini de les blau-i-negres i el conjunt madrileny tancat al seu camp. La primera ocasió de les santcugatenques ha arribat de la mà de Gigi Oliva.

Quan faltaven 6 minuts, el Junior ha gaudit d'un penal córner que ha parat la portera rival. Les de Marcel Malgosa han demanat l'entrada del videoarbitratge per reclamar un nou penal córner. Malgrat això, les protestes de les jugadores blau-i-negres no han tingut recompensa. En els darrers instants del període, el Club de Campo ha ampliat l'avantatge gràcies al gol de María López des del penal córner (2-0).

En el darrer període, les santcugatenques han sortit a buscar la proesa d'igualar la final. La intensitat ofensiva les ha permès en els primers minuts de disposar d'un penal córner que ha transformat Laura Bosch (2-1). Jugant sense portera, les noies de Marcel Malgosa han tancat a l'àrea rival al Club de Campo, i han buscat llançaments i centrades de totes les maneres. Finalment, a dos minuts del final, el Junior ha tingut una doble ocasió de penal córner.

La remuntada no ha estat possible i el Club de Campo s'ha proclamat campió de la Lliga Iberdrola 2020/21 després de superar al Junior per 2 a 1. Begoña Garcia, màxima golejadora de la fase final, ha estat escollida com la millor jugadora de la final a quatre. Les santcugatenques Laia Vidosa i Jana Martínez han estat guardonades com a millor jugadora jove i millor portera, respectivament, amb la presència de l'alcaldessa Mireia Ingla, que ha assistit a la gran final.

Marcel Malgosa

Avui no hem tingut la sort de cara, no hem pogut guanyar, però hem caigut amb el cap ben alt.