Adéu a una temporada d'aprenentatge

El masculí del Patí Hoquei, ja descendit, posa el punt final a Ok Lliga a la pista del Lloret

El jugador vermell-i-negre Pau Gilabert durant el partit contra el Barça / Foto: Cugat Mèdia

Hoquei

Publicat el 31/mai/19 per Pau Vázquez

Després de 29 jornades i una estrena històrica a la màxima competició estatal d'hoquei patins, el masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat s'acomiada de l'Ok Lliga aquest dissabte a les vuit del vespre a la pista del Lloret en la darrera jornada de la temporada. L'equip vermell-i-negre va perdre el cap de setmana passat la categoria davant un Igualada que va impedir qualsevol possibilitat d'un miracle que ja s'augurava complicat. Els de Joan Carles Vadillo necessitaven una combinació de resultats que passaven, primer de tot, perquè l'equip guanyés els dos últims partits de lliga. El Lloret, per la seva banda, buscarà una victòria crucial per intentar certificar la salvació.


Una temporada històrica
La derrota davant l'equip igualadí al pav 2 de la Rambla del Celler va permetre, malgrat la tristesa del descens, que els vermell-i-negres rebessin una última ovació per part del públic i el reconeixement unànime a l'esforç d'una plantilla jove que ha hagut d'afrontar per primera vegada l'exigència de l'Ok Lliga. Entre els ovacionats, dos protagonistes en particular: el veterà Borja Ferrer, que penja les botes per ser segon entrenador de l'equip a les ordres de Joan Carles Vadillo; i David Martínez, que diu adéu a Sant Cugat en busca de nous reptes.

Ferrer posa el punt final a la pràctica esportiva després de passar per 10 clubs. Cubelles, Valdagno, Novara, Alcobendas, Castiglione, Vendrell, Monjos, Calafell, Noia i Sant Cugat són els equips en els quals ha militat Borja Ferrer, que marxa amb una Supercopa d'Europa i una Copa del Príncep a l'esquena. Jugadors que marxen, i d'altres que renoven. El club ha anunciat que David Toda, David Yepes i Cesc Maideu continuaran per lluitar per l'ascens la temporada que ve. Les properes renovacions, segons el Patí Hoquei, s'aniran anunciant durant els pròxims dies.

Els partits contra el Barça i la resta d'equips històrics de la competició han marcat una temporada on el Patí Hoquei ha deixat escapar punts en els trams finals dels partits. Uns punts que haurien ajudat a l'equip a assolir la permanència i millorar el balanç de cinc victòries, vuit empats i 16 derrotes. Entre els moments més vibrants de l'any, la primera victòria de la història dels santcugatencs a Ok Lliga davant el Calafell, que va fer embogir el pav 2 de la Rambla del Celler. El pavelló s'ha convertit en el feu de l'equip i la pista on ha aconseguit la major part dels punts.

Goteres, cobertes i vestidors
El Patí Hoquei també ha hagut de viure situacions més enllà de les merament esportives i que van causar malestar i incertesa. Les incidències al pavelló van provocar que la Federació Espanyola de Patinatge donés una moratòria al Patí Hoquei de cara als partits d'Ok Lliga per millorar aspectes com les goteres, l'accés als vestuaris i la il·luminació. Unes problemàtiques que estan contemplades en les inversions de 2019 del consistori, que ha destinat 64.033,41 euros per l'enllumenat, i per la tanca de la pista, que estarà llesta a finals de juny, 48.387,90 euros.