Cesc Mata i Albert Pérez: els cadenats d'un Junior masculí que està fent història

Cesc Mata, porter del Junior / Font: Fchockey.cat

Hoquei

Publicat el 10/nov/17 per Dani Aguilà

El Junior masculí d'hoquei herba està fent història després de situar-se en segona posició a la classificació de la Divisió d'Honor a la setena jornada de competició, i una de les claus es troba sota pals: és l'equip menys golejat amb només nou gols en contra. Els protagonistes són Cesc Mata i Albert Pérez, els dos porters de l'equip blau-i-negre, que comparteixen minuts a la seva posició. Segons Mata, aquesta competència, sorgida aquest curs, els fa més forts.

Després de temporades amb un creixement progressiu del Junior i un apropament als quatre equips grans de la Divisió d'Honor, el conjunt blau-i-negre, amb Roger Pallarols al capdavant, ha trencat la lògica de l'elit de l'hoquei estatal i després de set jornades, o el que és el mateix, a prop de tancar la primera volta, s'ha situat segon i és a hores d'ara el millor equip català.

Només el Club de Campo ha fet millors resultats, i una de les principals claus de tot plegat és sota pals: el Junior és el conjunt menys golejat amb nou gols en aquests set partits, en tres dels quals ha deixat la porteria a zero. Un mèrit que correspon a parts iguals als dos porters de la plantilla, Cesc Mata i Albert Pérez, que s'han repartit de manera estricta els minuts.

Mata va jugar el partit sencer davant el Club Deportiu Terrassa i Pérez el matx contra la Complutense, i a la resta de jornades s'han repartit una part cadascun. Un d'aquests noms propis, Cesc Mata, es mostra satisfet amb la feina duta a terme però assegura que el fet que arribin tants pocs gols és causat per tota la defensa, no només per la porteria.

Cesc Mata

La porteria és l'últim esglaó, tothom estem posats molt en defensa i som un equip que porta temps defensant aquest aspecte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquest treball defensiu, segons Mata, ja s'havia iniciat amb Dabanch, i s'ha excel·lit amb Pallarols. Enguany la competència per al porter és major per l'arribada d'Albert Pérez, amb qui de fet ja va coincidir en el club d'origen comú en tots dos, l'Egara. Pel que fa a aquesta competència, Cesc Mata assegura que és positiva tenint en compte el suport mutu que es donen.

Cesc Mata

Quan jugues és millor, però si tots dos entrenem bé és just que juguem tots dos. Ens donem molt suport l'un a l'altre.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot plegat, a les portes d'un cap de setmana clau: el Junior es desplaça a Madrid per veure's les cares amb l'únic equip que de moment ha registrat uns números millors, el Club de Campo.