La santcugatenca Adriana Ranera, campiona de l'Eurocopa sub-19 femenina

La futbolista nascuda a Sant Cugat, ha jugat al Júnior FC, i ara és jugadora del Barça B i de la selecció espanyola sub-19

Adriana Ranera al reconeixement a la Ciutat de l'Esport en el reconeixement per a l'Eurocopa sub-19 aconseguida amb la selecció / Foto: RFEF

Futbol

Publicat ahir per Marc Lladó

La santcugatenca Adriana Ranera, jugadora del Barça i de la selecció espanyola, ha guanyat aquest cap de setmana l'Eurocopa sub-19 a Lituània. El combinat espanyol, que no va començar amb bons resultats a la competició, va proclamar-se campiona d'Europa per tercera vegada consecutiva. El gol de la victòria va arribar al minut 118 en la final que disputaven contra els Països Baixos.

La selecció espanyola sub-19, amb Ranera com a protagonista a la línia defensiva, va anar de menys a més durant la competició disputada a Lituània. Van tenir una derrota, un empat i una victòria en fase de grups; van eliminar a Alemanya a semifinals (2-0) i van aconseguir a última hora desempatar la final contra els Països Baixos (2-1).

El punt d'inflexió, segons explica la central santcugatenca, va ser la derrota contra els Països Baixos a fase de grups: "Després del partit de Països Baixos a fase de grups ens vam reunir totes perquè sabíem que només ens quedava una oportunitat. Va ser un punt d'inflexió per l'equip, i ens va donar força per capgirar la situació". Aquesta és la primera Eurocopa per Ranera i el tercer títol europeu consecutiu per a la selecció femenina. D'aquesta manera, es culmina una temporada de triplet per la selecció: Eurocopa, sub-19 masculina i també la sub-19 femenina..

Adriana Ranera, trajectòria a l'elit


Adriana Ranera és una futbolista de 18 anys, nascuda a Sant Cugat del Vallès. Els seus primers passos futbolístics van passar pel Júnior FC. Actualment, juga al Barça B a la segona divisió espanyola i fa dos anys consecutius que guanyen el títol de lliga. Ranera és una jugadora de la base del FC Barcelona, on s'està "formant com a jugadora i com a persona". Admet que es fixa en el joc d'Irene Paredes o Mapi León i aspira a entrar algun dia en dinàmica del primer equip. Però, de moment, afirma que "encara queda per aquest objectiu".


DECLARACIONS

Adriana Ranera

Realment després del partit de Països Baixos ens vam reunir totes perquè sabíem que només ens quedava una oportunitat. Va ser un punt d'inflexió per l'equip, i aquella xerrada ens va donar força per capgirar la situació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio