Suspès el Campus Sant Cugat Índia 2020 a causa del coronavirus

La UESC i el SantCu mantenen viva la solidaritat amb una donació de més d'11.000 euros a la Fundació Vicente Ferrer


Temes relacionats

El Campus Sant Cugat- Índia, afectat pel coronavirus, demana ajuda a la ciutadania (19/mar/20)


  • Comparteix:

Suspès el Campus Sant Cugat Índia 2020 / Foto: Campus Sant Cugat Índia

Suspès el Campus Sant Cugat Índia 2020 / Foto: Campus Sant Cugat Índia

La direcció del Campus Sant Cugat Índia ha decidit suspendre l'edició d'enguany a causa de les mesures i restriccions adoptades per la crisi del coronavirus. En la 8a edició de la iniciativa, que s'organitza amb la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer, l'expedició santcugatenca havia de marxar a la ciutat d'Anantapur del 14 al 28 de juliol.

Pocs dies després que el govern espanyol decretés l'estat d'alarma i adoptés mesures extraordinàries per frenar la pandèmia, l'organització del campus ja va fer saber que l'edició d'enguany estava en risc. Fa gairebé dos mesos començava una cursa a contrarellotge per poder mantenir la iniciativa, la majoria d'activitats que s'organitzen per recaptar diners, com la venda de roses el dia de Sant Jordi, no es podrien celebrar a causa del coronavirus. Així i tot, l'expedició, integrada per una trentena d'entrenadors de cinc clubs de la ciutat, no ha pogut assolir els més de 26.000 euros que es necessiten per finançar el viatge a l'Índia.

L'organitzador de la 8a edició del Campus Sant Cugat Índia, Jaume Garcia, ha explicat a Cugat Mèdia que la decisió de cancel·lar l'edició d'aquest any és per motius 'logístics i per responsabilitat'. Veuen 'impossible' poder viatjar a l'Índia al juliol ni aconseguir els visats de treball necessaris per a la feina que hi van a realitzar. Per temes de responsabilitat, afegeix Garcia, no consideren 'apropiat' organitzar esdeveniments per a un 'nombre important de persones' al país asiàtic, ja que allà les restriccions pel coronavirus van començar més tard.

Ha estat una decisió complicada, com ha afirmat Garcia, i que es va prendre amb tristor. Un sentiment que s'ha acabat convertint 'en orgull', ja que han trobat una alternativa per ajudar, 'des de la distància', a la gent de l'Índia que participava al campus.

Més d'11.000 euros viatgen a Anantapur
Tot i que l'expedició santcugatenca no podrà anar fins a Anantapur, Garcia ha remarcat que han volgut ajudar 'a la gent i amics' d'Anantapur de la manera que fos. Per això, han decidit enviar 'el màxim de diners possible' per donar-los un cop de mà en la lluita contra el coronavirus. En total, la UESC i el SantCu han fet una donació d'11.386 euros a la Fundació Vicente Ferrer.

L'equip de bàsquet santcugatenc ha aportat 6.000 euros, uns diners que s'havien anat estalviant en els darrers dos anys per construir una pista de bàsquet a Anantapur. L'organitzador del Campus, però, ha afegit que han considerat 'més important ajudar-los' en aquesta lluita i es comprometen a fer realitat la construcció d'aquesta pista més endavant.

El SantCu ha aportat la resta de diners que s'han recaptat amb activitats solidàries com el Torneig de la Fundació Vicente Ferrer, xocolatades i una campanya de micromecenatge.


Jaume Garcia

Hem pensat i hem decidit que la millor manera per ajudar aquest any a tota la gent i amics que tenim a Anantapur era enviar el màxim de diners possible per poder-los ajudar a lluitar contra aquesta pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.