El Valldoreix FC assalta la Jaume Tubau i fa història guanyant el derbi contra el SantCu

Els verd-i-blancs superen als santcugatencs per 1 gol a 3 i escalen fins la segona posició a la taula

Sant Cugat és verd-i-blanca. El Valldoreix FC ha guanyat aquest dissabte al SantCu (1-3) i ha tocat el cel en endur-se el primer derbi entre tots dos conjunts de la història. Una victòria que situa als de José Vargas en segona posició al grup 3 de Segona Catalana amb 16 punts i deixa als vermell-i-negres tocats en condemnar-los a la tercera jornada consecutiva sense guanyar. Les graderies de la ZEM Jaume Tubau s'han omplert per gaudir d'una cita que prometia emocions fortes i que no ha decebut a les aficions. La setmana que ve, el SantCu viurà un nou derbi contra l'Atlètic Junior, mentre que el Valldoreix rebrà l'Atlètic Vilafranca.

La primera meitat del duel s'ha caracteritzat per la manca d'ocasions per ambdós conjunts, que només han intimidat als porters a partir de jugades a pilota parada. Sense un clar dominador del joc, el SantCu ha estat el primer a avisar, amb un gol anul·lat per fora de joc a Andrés Porto al minut 10 de partit. La resposta verd-i-blanca ha arribat també a la sortida d'un llançament de falta que ha rematat Carlos Belmar per posar a prova al porter vermell-i-negre.

Els locals han disposat de l'ocasió més clara de la primera meitat quan el defensa valldoreixenc Marc Quintana ha enviat la pilota al travesser en refusar un centre de Jordi Ranera, un dels homes més destacats de les files santcugatenques. Després d'acariciar el primer gol, el Sant Cugat ha seguit pressionant, però la falta d'encert que pateix des de l'inici de la temporada ha provocat que el duel hagi arribat al descans sense un canvi en el marcador.

A la represa, el guió ha canviat, amb un Valldoreix més propositiu i amb les idees més clares sobre el terreny de joc. Només tres minuts després d'arrencar la segona meitat, els visitants han fet el primer gol del partit. Una jugada ràpida trenada entre Adrián Vázquez, Gabriel Torres i James-Henry Lindsay ha acabat amb un centre mil·limètric al cap de Nacho Torrentbó, que ha definit sense oposició. L'eufòria verd-i-blanca s'ha desfermat quan només cinc minuts més tard, Adrián Vázquez ha fet el 0 a 2 en culminar una jugada d'estratègia.

Una gerra d'aigua freda que el SantCu ha intentat superar enviant més homes a l'atac, però el Valldoreix no ha patit en excés per aturar les ofensives vermell-i-negres. Amb la majoria dels locals en camp contrari, i després que aquests reclamessin unes possibles mans, Nico Olóndriz s'ha tret una passada entre línies de la màniga que ha deixat Adrián Vázquez sol davant el porter. Toni Jiménez no ha calculat bé la sortida i ha vist com el davanter valldoreixenc l'ha regatejat per fer el 0 a 3 a porta buida.

Un 0 a 3 que semblava insalvable per al Sant Cugat, però just a la següent jugada, Naoufal ha retallat distàncies amb un gol fantasma a la sortida d'un córner. La diana ha donat ales als vermell-i-negres, que han estat a punt de tornar a marcar instants més tard, però Joaquín Torres ho ha evitat. Amb encara minuts per endavant, els de Joan Garcia han vist com es quedaven amb un home menys per l'expulsió amb vermella directa a Porto per trepitjar la cama de Jacobo. La superioritat numèrica ha permès al Valldoreix gaudir de més oportunitats per ampliar la distància, però finalment el derbi ha acabat amb el resultat d'1 a 3.

Naoufal

Portem molts partits que ens costa fer gol. Cometem errades defensives que qualsevol equip aprofita.