El Sant Cugat FC torna a batre rècords amb una presentació històrica

El club, amb 48 equips i 740 jugadors i jugadores, alerta de la necessitat d'ampliar les seves instal·lacions per poder seguir creixent


  • Comparteix:

El Sant Cugat FC ha tornat a batre rècords aquest divendres amb una presentació històrica a la ZEM Jaume Tubau que ha reunit més d'un miler de persones. El club vermell-i-negre s'ha enlairat per donar el tret de sortida oficial a una temporada en la qual ha tornat a superar les xifres de l'any passat: 740 jugadors repartits en 48 equips que defensaran la samarreta i l'escut santcugatencs. Uns números que encara haurien pogut ser més cridaners, però que s'han vist limitats per la falta d'espai que pateix el SantCu. Una manca d'espai que provoca que cada any més d'un centenar de persones interessades a formar part del club s'hagin de quedar a les portes. Tot i això, enguany l'entitat vermell-i-negra comptarà amb un nou cadet femení per reforçar la seva aposta per la secció femenina.

En aquest sentit, i en declaracions a Cugat Mèdia, el president del Sant Cugat FC, Llorenç Santasusagna, ha explicat que el club necessita més terreny de joc per poder seguir creixent i potenciant el futbol femení. Una demanada històrica del SantCu que es remunta 10 anys enrere, quan el club va demanar que es transformessin les pistes de bàsquet i d'hoquei del lateral de les instal·lacions en un camp de futbol 7 aprofitant el canvi de gespa del terreny de joc principal. Any rere any, l'entitat va anar fent la petició a l'Ajuntament sense no arribar mai a ser atesa, ja que finalment l'espai del lateral de la ZEM es va adequar per ser utilitzat per practicar l'hoquei patins.

El canvi de la gespa del camp de futbol 11 ha estat una de les altres demandes del president del club a l'Ajuntament, així com la creació d'un espai social a les instal·lacions de la Jaume Tubau. Davant les peticions del SantCu, l'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha compromès a donar 'tot el suport' al club i 'fer efectiva l'ajuda a una entitat que se l'ha guanyat'. Ingla ha explicat que des del consistori s'està fent un reconeixement a totes les necessitats dels clubs, però ha recordat que no faran promeses que no puguin complir.

Més enllà de la festa esportiva, la presentació ha tornat a tenir un caire solidari. El responsable del Campus Sant Cugat-Índia, Jaume García, ha anunciat que la vuitena edició del campus se celebrarà, i que el club vol engegar un nou projecte d'apadrinament de clubs de futbol indis per part de clubs catalans. Santasusagna també ha confirmat que seguiran col·laborant amb l'ONG Esport Solidari Internacional, que recull material esportiu per entregar-lo als més vulnerables, i que donaran suport als Amics de la Gent Gran.

Per posar el punt final a la celebració, el club ha reconegut Nil Taher, el jugador que porta més anys militant a les files vermell-i-negres, amb el Premi al Personatge SantCu 2019.






Llorenç Santasusagna

L'aposta pel femení només es pot materialitzar tenint més camp. No podem encabir més jugadores. Necessitem més terreny de joc per poder seguir apostant pel futbol femení.

Mireia Ingla

El SantCu sempre transmet aquests valors de solidaritat i respecte. Des de l'Ajuntament els hi donarem tot el suport que faci falta perquè es mereixen unes instal·lacions ben dignes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.