González retira la candidatura per presidir la Federació Espanyola i assegura que se l'ha perjudicat per ser català


  • Comparteix:

Manel González, en una imatge de la candidatura / Font: Manelgonzalez2016.com

Manel González, en una imatge de la candidatura / Font: Manelgonzalez2016.com

L'exatleta santcugatenc Manel González assegura en declaracions a Cugat.cat que se l'ha valorat 'més per la procedència que pels continguts' en la cursa a la presidència a la Federació Espanyola d'Atletisme, de la qual s'ha retirat aquest cap de setmana. González s'ha definit com una persona 'que mai no ha tingut una posició radicalitzada', però que després de recórrer el territori per explicar la seva proposta s'ha adonat que 'això és més greu del que pensava', tot i que no ha volgut situar aquest element com a únic causant de la seva retirada, que obeeix, ha dit, a més factors.

Divendres passat es va constituir l'Assemblea General de la Federació Espanyola d'Atletisme, una cita en què es decidien els 162 membres que seran els qui tindran dret a vot per elegir el president de l'ens federatiu. Aquesta votació es durà a terme el 26 de novembre, però Manel González ja no en serà una de les opcions. González, director esportiu del Club Muntanyenc Sant Cugat, ha abandonat la cursa que havia iniciat fa uns dos anys perquè 'a l'hora de la veritat hi ha hagut una impossibilitat de desenvolupar el projecte per la senzilla raó de no tenir el suport suficient'.

Ara bé, d'entre els motius que han provocat aquesta manca de suport l'exatleta ha deixat clar que el fet de ser català ha estat un llast pel que fa aquesta cursa cap a la presidència. En aquest sentit, González ha assegurat que durant aquest temps ha recorregut diferents punts del territori estatal i que ha considerat que se'l valorava més per la seva procedència que no pels continguts del seu programa. Un fet que el santcugatenc considera 'objectiu' i davant el qual s'ha mostrat preocupat.

Manel González

Pel que he sentit i pel que he anat vivint, així com els comentaris que he escoltat en els territoris que he visitat, m'he adonat que això és més greu del que pensava. La gent et valora més per la procedència que no pels continguts.


El ja excandidat a la presidència de la Federació Espanyola ha recalcat el seu caràcter neutre i 'poc radicalitzat', ha dit, 'en vers de res'. Tot i això, González assegura que ha provat a explicar que 'ser català no és ni bo ni dolent'.

Manel González

Jo no he tingut mai una posició radicalitzada en vers res. És així i ho hem d'acceptar. He intentat lluitar al màxim per demostrar per ser català no és ni bo ni dolent.


Malgrat aquesta situació, González ha posat l'èmfasi en el fet que aquest element no ha estat l'únic que ha provocat la manca de suports a la seva candidatura. Una situació, ha dit, de la qual se n'ha considerat el principal responsable per 'demèrit' seu, i ha deixat clar que 's'ha d'assumir la derrota'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.