L'esport català fa un nou pas en matèria de prevenció de les violències

El CAR Sant Cugat ha sigut l'escenari de la presentació del Protocol de protecció d'infants i adolescents davant les violències en l'àmbit de l'esport


  • Comparteix:

Aquest dijous s'ha presentat al CAR de Sant Cugat el protocol marc de protecció d'infants i adolescents davant les violències en l'àmbit esportiu, Es tracta d'una guia breu per als clubs per conscienciar, visibilitzar i elaborar plans d'actuació per a la prevenció, detecció i abordatge de la violència sexual en contextos esportius.

L'acte ha comptat amb una forta presència de l'àmbit esportiu català, entre els quals el nou conseller d'esports de la Generalitat, Berni Álvarez, que n'ha destacat la seva rellevància. Així, ha apuntat que ha quedat "impactat" davant d'una eina "molt potent" i ha incidit en la responsabilitat del teixit associatiu en el creixement dels infants i adolescents.

Des de la Fundació Vicki Bernadet, la psicòloga Pilar Polo ha reiterat que per protegir als infants cal creure-se'ls, actuar i introduir de manera eficaç el bon tracte en l'esport. D'aquesta manera, ha assegurat que "encobrir és destrossar una entitat, mentre que protegir és actuar". La responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del Consell Català de l'Esport, Blanca Nualart, també ha volgut deixar clar que "no hi ha espais de risc, sinó persones de risc".


Berni Álvarez





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.