Paula Ramírez és medallista olímpica

La santcugatenca, una de les capitanes de la selecció espanyola de natació artística, suma una honrada medalla de bronze en equips


  • Comparteix:

Paula Ramírez, a dalt a l'esquerra de la imatge, emocionada en saber que optaven al podi olímpic després de l'exercici acrobàtic / Foto: @juegosolimpicos

Paula Ramírez, a dalt a l'esquerra de la imatge, emocionada en saber que optaven al podi olímpic després de l'exercici acrobàtic / Foto: @juegosolimpicos

La santcugatenca Paula Ramírez ha guanyat la medalla de bronze olímpica amb la selecció espanyola de natació artística. Partien de la tercera posició a la final acrobàtica que s'ha disputat aquest dimecres. Aconsegueixen la medalla després de la suma de l'exercici tècnic, en el qual van quedar segones, el lliure, que van baixar a la tercera posició i una treballada rutina acrobàtica que ha segellat el podi olímpic. L'or l'ha obtingut la Xina d'Anna Tarrés que ha competit a un nivell molt alt i, la plata, l'ha guanyat selecció d'Estats Units amb Andrea Fuentes.

Paula Ramírez aspirava "lluitar la medalla", tal com va declarar a Cugat Mèdia, i l'ha aconseguit. La santcugatenca de 28 anys ha disputat els seus segons Jocs Olímpics, els primers amb previsions reals de ser candidates al podi. "Fa molts anys que competeixo i m'emociona molt perquè és de les millors competicions que he viscut", ha comentat Ramírez als micròfons de RTVE. D'altra banda, ha comentat a Cugat Mèdia que està "contenta i molt emocionada" dels Jocs que han disputat, i en especial el darrer dia, que considera que han tingut "una aura guanyadora al llarg de tot el dia".

L'èxit olímpic reflecteix un treball enorme al darrere, que s'ha dut a terme al CAR Sant Cugat. Les espanyoles, al ritme d'una combinació musical entre "O fortuna" i "Lost Yourself" d'Eminem, han nedat amb intensitat i expressivitat una coreografia acrobàtica molt ben resolta. Al llarg dels tres exercicis (tècnic, lliure i acrobàtic) han mantingut posicions de medalla, deixant fora alguna de les favorites com el Japó i les amfitriones França, que han fet perillar el bronze espanyol amb un complet exercici acrobàtic, i s'ha quedat a 14 punts del podi.

Amb Rússia destronada per la Xina, després de dues dècades d'hegemonia, i el canvi de reglament, la selecció espanyola s'ha beneficiat dels canvis i ha fet història, entrant a un podi olímpic 12 anys després.


Una medalla per Sant Cugat


L'alcalde Josep Maria Vallès s'ha mostrat molt content per la medalla aconseguida per la selecció de natació artística, que s'han entrenat al Car de Sant Cugat, i en especial, es mostra orgullós de l'èxit de Paula Ramírez: "És una medalla molt merescuda, s'han esforçat moltíssim treballant al CAR Sant Cugat, i s'ho han merescut", ha declarat.










Paula Ramirez

Estic molt contenta i molt emocionada, els tres dies han sigut increïbles, però sobretot l'últim ha sigut especial, perquè des que ens hem llevat hem tingut una aura guanyadora.

Paula Ramírez

Ho hem viscut moltíssim, hem donat la millor versió que teníem i estic molt contenta d'haver complert aquest somni amb el meu equip, perquè som un dels millors equips que he conegut mai.

Josep Maria Vallès

És una medalla molt merescuda, s'han esforçat moltíssim treballant al CAR Sant Cugat, i s'ho han merescut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.