SantCugatCreix reivindica les associacions multientitats com agents de l'esport municipal

L'entitat ha celebrat la darrera xerrada dels actes del 10è aniversari


  • Comparteix:

Xerrada del SantCugatCreix / Foto: Cugat Mèdia

Xerrada del SantCugatCreix / Foto: Cugat Mèdia

Les associacions multientitats esportives són una gran eina per posar en comú els clubs de la ciutat amb l'Ajuntament. Així ho han posat en relleu els diversos representants d'algunes d'aquestes associacions catalanes, en el debat organitzat per SantCugatCreix en la sala d'audiovisuals del Monestir, en la darrera xerrada dels actes del seu 10è aniversari.

El president de SantCugatCreix, Miquel Martínez, per tant, ha destacat que les associacions són "una oportunitat que té la ciutat per crear eines per trobar projectes en comú". Entre aquests, considera que un dels més destacats és el de fomentar l'esport entre la societat.

El president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, Joan Carles Sada, per la seva banda també ha apuntat que la solidaritat és un aspecte clau. En aquest sentit, per exemple, ha dit que un dels objectius és "facilitar més espònsors globals que creïn marca de ciutat". Per altra banda, ha afirmat que la implicació de les famílies de Sant Cugat és molt forta i que han de ser capaços de "vehicular" aquesta potència. Tots dos representants d'entitats de la ciutat han apuntat que, tot i que en alguns aspectes poden compartir objectius diferents, han de remar en el mateix sentit i sumar forces.

Entre els convidats d'altres ciutats, el president de l'Associació de l'Esport de Cerdanyola, Octavi Moreno, ha destacat que tant les entitats esportives com l'Ajuntament s'han de "creure" a l'associació, i que quan aquests ho fan, es poden desenvolupar molts projectes. Entre d'altres ha apuntat, ajudes de l'associació organitzen la nit de l'esport a Cerdanyola. Tot i això, ha posat en dubte que les entitats esportives estiguin en el control de l'associació. "Si les decisions van relacionades amb els esports que hi ha presents, no acabes fent el que pretén l'associació", ha manifestat. Finalment, el coordinador d'esports de l'Ajuntament de Lleida, Jordi Gómez, ha assegurat que les associacions han de tenir un rol "d'equilibri social" entre diferents entitats que tenen una envergadura diferent.






Miquel Martínez

Hem d'intentar buscar objectius comuns per desenvolupar l'esport de la ciutat. Ha quedat reflectit que Coordinadora i SantCugatCreix estan en la mateixa sintonia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.