Acusen el president del Club Esportiu Valldoreix d'utilitzar diners de l'entitat per al seu ús personal

Una plataforma, integrada per una setantena de socis del club, denuncia aquestes suposades irregularitats a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

Joan Carles Pradell, president del Club Esportiu Valldoreix / Foto: elCugatenc (cedida)

Joan Carles Pradell, president del Club Esportiu Valldoreix / Foto: elCugatenc (cedida)

Acusen el president del Club Esportiu Valldoreix, Joan Carles Pradell, de pagar factures personals amb diners de l'entitat, fer ús d'una targeta de dèbit del club per a despeses privades i apropiar-se de fons recollits mitjançant unes classes de pàdel. El censor de comptes va detectar aquestes irregularitats (que haurien tingut lloc el 2018 i el 2022) i les va exposar públicament a l'assemblea general ordinària del 30 d'abril de 2023. A més, dos socis de l'entitat han impugnat els comptes de 2022 de l'assemblea a través d'una demanda judicial que ha estat admesa a tràmit. Ara una plataforma de socis de l'entitat valldoreixenca denuncia els fets a Cugat Mèdia. El mitjà ha tingut accés a la demanda judicial i a d'altres documents relacionats amb el cas. Pradell és president del Club Esportiu Valldoreix des de fa 16 anys i vicepresident de la Federació Catalana de Tenis des del 2017. Cugat Mèdia ha entrevistat a un representant de la plataforma que ha decidit declarar amb veu distorsionada, per preservar la seva identitat. Escolta l'entrevista aquí.

ESCOLTA-HO

Cronologia dels fets segons l'acusació

Segons consta a l'informe del censor de comptes, el 2018 Pradell hauria pagat diverses factures, per valor de 8.300 euros, per sufragar la recollida de residus d'una propietat privada en construcció.

Al 2022, s'haurien produït dues irregularitats més:

  • 400 euros amb la targeta de dèbit del club: pagament d'un hotel a Tenerife amb justificant com a despeses de representació d'un torneig de pàdel que la plataforma diu que no va existir en aquelles dates, juntament amb el pagament d'un ferri de Tenerife a la Gomera. Despeses d'un hotel a Burgos, que l'informe del censor al·lega que coincideix en dates amb la celebració d'aniversari d'un amic amb convidats de Sant Cugat i del Club Esportiu Valldoreix.

  • 453 euros en efectiu procedents d'unes classes de pàdel que s'havien d'haver entregat a secretaria i que Pradell suposadament hauria utilitzat per al seu ús privat.

  • Sense explicacions

    La plataforma de socis al·lega que Pradell era coneixedor de l'informe del censor, abans de l'assemblea del 30 d'abril de 2023, ja que hi mantenia dues reunions setmanals, juntament amb el gerent i el vicepresident econòmic. Els diners que s'haurien sostret el 2018 haurien estat retornats al club cinc anys després, el 29 d'abril de l'any passat, 15 hores abans d'aquesta assemblea del club, on el president s'hauria negat a respondre preguntes sobre les suposades irregularitats de 2018 i 2022.

    Dues assemblees polèmiques

    Després d'aquests fets, la plataforma va recollir més de 150 signatures per demanar una assemblea extraordinària per exposar l'informe del censor i demanar explicacions a presidència. Pradell no hauria acceptat al·legant defectes de forma.

    El 3 de març de 2024, Pradell convoca una assemblea extraordinària. La plataforma recull més de 120 signatures en 7 dies per demanar una ampliació de punts de l'ordre del dia, amb la intenció de fer-hi encabir la revisió de l'informe i un torn de precs i preguntes. Segons l'acusació, Pradell s'hi hauria negat, provocant una reacció de queixa per part dels socis. Finalment, l'assemblea s'hauria suspès i s'obririen 15 expedients disciplinaris a diversos socis, per alteració de l'ordre, arran d'un informe de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya).

    El 21 d'abril se celebra una assemblea extraordinària a petició dels socis amb l'objectiu de modificar dos articles dels estatuts: la reducció dels mandats de les juntes a un màxim de dos períodes de 4 anys (fins al moment no hi havia limitació sobre el nombre de reeleccions) i el desbloqueig de la moció de censura que eliminaria un terç de quòrum d'assistència. La votació, que s'havia de guanyar per dos terços per aprovar les modificacions, va obtenir prop del 80% dels vots. L'assemblea va ser la més multitudinària que recorda el club amb l'assistència de 200 socis.

    Joan Carles Pradell és president del Club Esportiu Valldoreix d'ençà que va assumir el càrrec el 2008. El 2022 va ser reelegit després que la seva candidatura fos l'única que es presentés en les eleccions. Preguntat per aquestes acusacions, Pradell ha respost a Cugat Mèdia: "Els comptes estan a disposició dels socis".

    Segons explica la plataforma, només 8 dels 16 membres que van iniciar el nou mandat segueixen a la junta directiva del club.

    Vicepresident de la Federació Catalana de Tenis

    Pradell és vicepresident de la Federació Catalana de Tenis des de juny de 2017. La plataforma ha volgut elevar els fets al Consell Superior d'Esports i a les diferents federacions de tenis, pàdel i futbol (seccions que té el club).

    A mans de la justícia

    "No es pot entendre que després d'agafar diners pels seus temes personals, de dimitir més de la meitat de la Junta i després que es perdi la votació de la modificació estatutària de manera tan aclaparadora, encara no entengui que el millor pel club és plegar i convocar unes eleccions que tornin la pau i la transparència a un club que tots ens estimem?, declara el representant de la plataforma del club en una entrevista a Cugat Mèdia amb veu distorsionada, per preservar la seva identitat.





    Plataforma socis

    El que ha de fer el president és plegar i convocar eleccions.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.