Els StQlímpics, mirall de l'esport com a eina d'inclusió

La competició ha aplegat un centenar de participants i és la cloenda de tot un any de treball


  • Comparteix:

Els StQlímpics a la ZEM La Guinardera / Foto: Cugat Mèdia

Els StQlímpics a la ZEM La Guinardera / Foto: Cugat Mèdia

L'11a edició dels StQlímpics consolida l'aposta de l'esport com una eina essencial d'inclusió i de desenvolupament personal, més important encara 'quan hi ha diversitat funcional'. Així ho ha posat de manifest el vicepresident del Club Muntanyenc, Fer Cortizo, una de les entitats col·laboradores d'aquesta competició que enguany ha aplegat a la ZEM la Guinardera un centenar de participants. És 'la cloenda de tot un any de treball i entrenaments dels grups d'atletisme adaptat', ha explicat Cortizo.

La competició inclou tres proves: 80 metres tanca, 80 metres llisos i llançament de vòrtex. Un total de 98 persones amb discapacitat intel·lectual de totes les edats han donat forma a aquesta cita que aplega usuaris de les entitats Residència Guru Valldoreix, Taller Jeroni de Moragas, Centre Ocupacional Aspasur Valldoreix, Centre Sant Medir, Edda de Carli i Club Muntanyenc Sant Cugat.

La iniciativa està organitzada per la Taula Discapacitat Sant Cugat i Ajuntament.



Fer Cortizo

Aquesta jornada demostra que l'esport és una eina essencial en qualsevol societat, tant per la inclusió com pel benestar de les persones i el desenvolupament personal, i més quan són persones amb aquesta diversitat funcional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.